İkinci dönem umre turlarının tarihi belli oldu

İkinci dönem umre turlarına ilişkin Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan açıklama yaptı. 2024 2025 ikinci dönem umre turlarının 6 Ekim’de başlayacağını ifade etti.

İkinci dönem umre turlarının tarihi belli oldu

Ramazan ayına kadar olan bütün turların başvuruya açık olduğunu ifade eden Genel Müdür Remzi Bircan umre turlarına ilişkin merak edilenleri açıkladı.

Sömestr tatilinde öğrenci ve öğretmenlere ilişkin özel turları aktaran Bircan, Kasım ayındaki ara tatilde öğrenci ve veliler için 7 günlük turların planladıklarını ifade etti.

UMRE TURLARI 6 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2024-2025 ikinci dönem umre turlarının 6 Ekim'de başlayacağını söyledi.

Bircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, umre turları kayıtlarını haziran ayından itibaren almaya başladıklarını bildirdi.

2024-2025 umre sezonu kapsamında ilk dönem kafilelerini ağustostan itibaren kutsal beldelere gönderdiklerini ifade eden Bircan, özellikle ekim, kasım, aralık ve ocak aylarında gerçekleşecek ikinci dönem turları için yoğun talep aldıklarını belirtti.

7 GÜNLÜK TURLAR PLANLANACAK

Sömestirde öğrenci ve öğretmenlere yönelik özel turlar açtıklarını anlatan Bircan, kasım ayındaki ara tatilde, kutsal beldelerdeki manevi atmosfere ulaşmak isteyen öğrenci ve veliler için 7 günlük turlar planladıklarını, buna da yoğun bir talep olduğunu söyledi.

BÜTÇEYE GÖRE FARKLI SEÇENEKLER

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan vatandaşların ekonomik durumu ve zamana göre 7, 11, 15, 20 ve 24 günlük Kabe’ye yakın ve uzak mesafelere göre farklı tercihlerin sunulduğunun da altını çizdi. Öte yandan Bircan, Diyanet Başkanlığı’nın bu konuda hazırlıklarını tamamladığını ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER