İddia! AK Parti'nin Ankara adayı kesinleşti, İstanbul'da 2 isim öne çıkıyor

Yerel seçimlere 3 ay kalırken partilerin adayları da yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Edinilen bir kulis bilgisine göre, AK Parti'nin Ankara adayı kesinleşti, İstanbul'da ise 2 isim öne çıkıyor.

İddia! AK Parti'nin Ankara adayı kesinleşti, İstanbul'da 2 isim öne çıkıyor

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 3 ay kalırken, partilerin hummalı çalışmaları da devam ediyor. Özellikle büyükşehir adayları şimdiden heyecan yaratırken Ankara ve İstanbul için AK Parti'nin adaylarının kim olacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

İki büyük şehirde henüz adaylarını açıklamayan AK Parti'yle ilgili bir iddia Sözcü yazarı İsmail Saymaz'dan geldi. Saymaz köşesinde, AK Parti'nin Ankara ve İstanbul için adaylarını netleştirdiğini yazdı.

ANKARA'DA KESİNLEŞTİ, İSTANBUL YÜZDE 70

Saymaz yazısında, AK Parti'nin Ankara için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ortak adaylığında kesinleştiğini belirtti. İstanbul'da ise iki isim ön plana çıkıyor; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan. AK Parti'nin, 5 Ocak'ta adaylarını açıklaması bekleniyor.

Bakan Yerlikaya İstanbul'da yüzde 70, Turan ise yüzde 30 şanslı olduğu ifade edildi. İsmail Saymaz yazısında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın adaylığına ise sıcak bakmadığını söyledi. Saymaz'ın Bakan Yerlikaya'nın adaylığına sıcak bakmama sebebi ise Konyalı olması ve valilik dışında İstanbul'la hiçbir bağının bulunmaması. Saymaz'a göre, İstanbul için sürpriz isim Mehmet Ergün Turan olabilir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER