İçişleri Bakanlığı 75 uzman yardımcısı alımı yapacak!

Bugün İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre toplamda 75 il planlama uzman yardımcısı alımı yapılacağı ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı 75 uzman yardımcısı alımı yapacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan son ilana göre İçişleri Bakanlığı tarafından planlama uzman yardımcısı alımı yapılacağı öğrenildi. Bu çerçevede başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan başvuru şartları ve detaylarına da yer verildi. Bu kapsamda kimlerin başvuru yapabileceği hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI UZMAN YARDIMCISI ALIMI YAPACAK!

15 Ocak tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı tarafından toplamda 75 il planlama uzman yardımcısı alımı yapılacağı öğrenildi. İllere göre yapılacak olan alımlara dair liste şu şekilde verildi;

İçişleri Bakanlığı 75 uzman yardımcısı alımı yapacak!

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı tarafından kişilerin başvuru yapabilmesi için sağlanması gereken şartlar şu şekilde verildi;

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

2- Bakanlığımızca talep edilen bölümlerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

3- Giriş (sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1989 tarihinden sonra doğanlar),

4- 2022-2023 yıllarına ait Kamu Personel Seçme Sınavından istenilen puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak.

5- KPSS puanı en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere tercih edilen il/fakülte-bölüm ve puan türü esas alınmak suretiyle ilan edilen kadro sayısının en fazla dört katı aday arasına girmek. (Sıralamaya giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş (sözlü) sınavına alınır.)

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yukarıda verilen başvuru şartlarını sağlayan kişilerin turkiye gov adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılması gerektiği hakkında bilgilendirme yapıldı. e-Devlet üzerinden yapılacak olan başvuruların "İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru" linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda olacağı belirtildi. Başvuruların ise 29 Ocak- 02 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacağı ifade edildi.

SONRAKİ HABER