İçişleri Bakanı'ndan deprem açıklaması! Şu ana kadar can ve mal kaybı yok

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan, Adana Kozan'da gerçekleşen depreme ilişkin sosyal medyadan ilk açıklama geldi.

İçişleri Bakanı'ndan deprem açıklaması! Şu ana kadar can ve mal kaybı yok

Bugün Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44 sularında 5.5 şiddetinde deprem meydana geldi. Çevre iller tarafından da hissedilen depremin ardından büyük panik yaşanırken, İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından konu ile ilgili ilk açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen deprem ile ilgili resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

Şimdilik can ve mal kaybı yok

Şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadığını belirten Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saha çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak "Bugün saat 08.44'te Adana'mızın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

Çevre illerde de hissedildi

Adana'nın Kozan ilçesinde gerçekleşen 5.5 şiddetindeki deprem, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi çevre illerde hissedildi. Deprem anında vatandaşlar sokaklara çıkarak büyük panik yaşadılar.

Konuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Birkaç ahırın zarar gördüğü bilgisi var" ifadelerini kullandı. Adana Valisi Süleyman Elban da tüm Adanalılara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor." açıklamasında bulundu.

SONRAKİ HABER