İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan başıboş köpekler için yeni talimat

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sahipsiz köpekler ile ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanı olarak hukuki olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağını söyleyen Bakan Yerlikaya görevlerini hakkıyla yapmayanların olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan başıboş köpekler için yeni talimat

Sahipsiz köpek sorunu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamaları gündem oldu. Bakan Ali Yerlikaya’nın tüm valiliklere talimat göndererek sokak köpeklerinin toplatılmasını istediği iddia edilmişti bu konu hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan yeni bir açıklama geldi. Bakan Ali Yerlikaya sokak hayvanlarının toplanmadığını ve bu görevi hakkıyla yerine getirmeyenler olduğunu söyledi.

SOKAK HAYVANLARI KANUNU UYGULANMALI

Konya’da 2 yaşında çocuğun sokak köpeklerince öldürülmesine dikkat çeken Bakan Ali Yerlikaya, “Konya'daki bu acı olayda olduğu gibi daha önce pek çok şehirde bakanlık olarak şunu yaptık o gün müfettiş gönderdik. Bugün Konya'ya yaptığımız gibi. Onlara şunu söyledik, gidin buralara bakın bakanlık olarak belirlediğimiz kurallara uyuyor mu dedim. Benim evimde 3 tane kedim var, biz de hayvanları seviyoruz. Hepsinde çip var. Sokak hayvanları kanununu uygulamamız lazım. Can güvenliği toplantısı yapıyoruz. Tüm valilere talimat verdim. Belediyeler bu hayvanları toplayacak. Ya toplanacak ya da yasayı uygulayacağız.” dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan başıboş köpekler için yeni talimat

İÇİŞLERİ BAKANI OLARAK SÖZ VERİYORUM

Bütün vatandaşlara söz veriyorum diyerek açıklamasına devam eden Bakan Yerlikaya, “Bundan sonra büyün vatandaşlarımıza söz veriyorum. 31 Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere 50 şehrimizde de vatandaşlarımızın bizden istediği kanunların uygulanması için gerekenleri yapacağız. Bunu insani ve vicdani duruşumuzla uygulamamız lazım. İl, ilçe belediyelerimiz ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacaklar. Bunu yapmazsalar İçişleri Bakanı olarak ben hukuki açıdan ne gerekiyorsa onu yapacağım ki bir daha 2 yaşındaki çocuklarımız toprağa gitmesin.” ifadelerini kullandı.

Sokak hayvanları için yapılan yasal düzenlemede yerel yönetimlere önemli görevler verildi. Bu köpeklerin sokaklardan toplantılara hayvan rehabilitasyon merkezlerinde kısırlaştırılmaları ve yapılabiliyor ise sahiplendirilmeleri gerekiyor. Belediyelerin bu görevlerini yerine getirmemeleri halinde yasaya göre görevliler hakkında hapis cezasına varan cezai yaptırımlar uygulanabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER