İçişleri Bakanı Yerlikaya ülke genelinde 3 milyona yakın aracın denetlendiğini duyurdu

Trafik konusunda emniyet birimleri taviz vermeden çalışmalarına devam ediyor. Yollarda olumsuz tabloların oluşmaması ve sürücülerin gerekli şartları taşıyan kişiler olması için yapılan çalışmalarda çok sayıda insana ceza kesiliyor.

İçişleri Bakanı Yerlikaya ülke genelinde 3 milyona yakın aracın denetlendiğini duyurdu

Kurallara uyulmadığı takdirde yollarda sürücüler ve araçlar kaynaklı bir çok kaza meydana geliyor. Can kaybı ve yaralanmalı kazalara ek olarak haklarında arama bulunan şahıslarda aramalarda yakalanıyor.

YÜZBİNLERCE SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPILDI

Bu nedenle emniyet birimleri cadde ve sokaklar ile yollarda denetlemelerini sürdürüyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Yerlikaya 19-26 Eylül tarihleri arasında denetlenen araç sayısını açıkladı.

Bakan Yerlikaya 19-26 Eylül tarihleri arasında 2 milyon 686 bin 321 aracın denetlendiğini ve 474 bin 317 araca/sürücüye işlem yapıldığını ifade etti.

MOTOSİKLETLİ SÜRÜCÜLERİN KAZALARDAKİ YÜKSELİŞİ

İçişleri Bakanı Yerlikaya sözlerinde yılın ilk 8 aylık dönemindeki kaza verilerinden de bahsetti. Yapılan açıklamaya göre bu süre zarfında ülke genelinde 74 bin 451 motosiklet ve motorlu bisiklet trafik kazasına karıştı. Bu kazaların yüzde 65,9'u gibi ciddi bir oranında kusur motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine ait oldu.

Bakan Ali Yerlikaya sözlerinin sonunda motosiklet kullanımı konusunda tüm vatandaşları uyardı. Önlem alınmadığı takdirde motosikletli kazalarda bir çok acı tablo ortaya çıkabiliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER