İçişleri Bakanı Yerlikaya son 5 günde 3 bin 209 firarinin yakalandığını açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Çember-11" adlı operasyonlar kapsamında gelinen son durumu paylaştı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya son 5 günde 3 bin 209 firarinin yakalandığını açıkladı

Özellikle son aylarda üst üste yapılan başarılı operasyonlar ile kamuoyunun huzurunu bozmaya çalışan insanlara fırsat vermeyen İçişleri Bakanlığı, son yapılan operasyonu açıkladı.

Bakan Ali Yerlikaya tarafından vatandaşlara aktarılan bilgiye göre son 5 gün boyunca Türkiye'nin 81 ilinde “Çember-11” adlı bir operasyon düzenlendi. Yüzlerce personelin katılımı ile gerçekleşen başarılı operasyon kapsamında arama kaydı olan şahıslar yakayı ele verdi. Bakan Yerlikaya son 5 günde yakalanan arama kaydı bulunan şahıs sayısını 3 bin 209 olarak duyurdu.

Hırsızlık, terör ve cinsel suçlar başta olmak üzere bir çok suçtan sabıkası olanların yakalandığı konu ile ilgili yapılan her operasyonda olduğu gibi bir bilgilendirme paylaşımı yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Aziz Milletimin Bilmesini İsterim ki; Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZİN DUASI SİZİNLE”

Aranan suçlulara yönelik yapıldığı öğrenilen Çember-11 Operasyonunda yakalan şahısların yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalandığını belirten Bakan Ali Yerlikaya yapılan operasyonlarda görev alan personellere de “Operasyonları yöneten Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, İl Jandarma Komutanlarımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi, Sahil Güvenliğimizi ve operasyonlara katılan Polislerimizi, Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” diyerek onlara duyduğu minneti ifade etti.

Bakan Yerliyaka'nın yaptığı paylaşım dakikalar içerisinde büyük bir etkileşim oranına sahip oldu. 55 Yaşındaki Ali Yerlikaya 2023 yılının Haziran ayından itibaren İçişleri Bakanı olarak görev yapmaya başlamış, göreve geldiği andan itibaren üst üste yaptığı operasyonlar ve çökertilen suç örgütleri ile adından sıkça söz ettirmişti.

Yapılan bu operasyonlar sonucu yurt genelinde etkisiz hale getirilen suçlular ise kısa bir sürede yargı makamları tarafından haklarında gerekli işlemler yapılmış ve hak ettikleri cezalar verilmişti.

SONRAKİ HABER