İçişleri Bakanı Yerlikaya göreve yeni başlayan polislere seslendi! Yetkinizi kullanırken sınırları aşmayacaksınız

Bugün POMEM mezuniyet töreninde yeni polis olma hakkı eden kişiler için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya göreve yeni başlayan polislere seslendi! Yetkinizi kullanırken sınırları aşmayacaksınız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) düzenlenen 29. Dönem Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamalarda 21 polis eğitim merkezindeki 12 bin 76 öğrencinin mezuniyet sevincinin yaşandığını belirtti.

SINIRLARI ASLA AŞMAYACAKSINIZ!

Yaptığı açıklamalarda yeni mezun öğrenciler ile konuşan Yerlikaya, "Sokaklarımızda, şehirlerimizde her türlü suç ve suçluyla amansız şekilde mücadele edeceksiniz. Teröre, zehir tacirlerine, kaçakçılara, organize suç örgütlerine göz açtırmayacaksınız. Hukuka bağlılıktan asla ayrılmayacaksınız. Kanunların size verdiği yetkiyi kullanırken sınırları asla aşmayacaksınız. Meslek hayatınız boyunca kanundan, hukuktan, ahlaktan, milletimize bağlılıktan ve devletimize sadakatten asla ayrılmayacaksınız. En puslu gecelerde dahi daima sizlere doğru yolu gösterecek olan vicdan pusulanızı takip edeceksiniz. Asla aklınızdan çıkarmayın. Artık sizler, İçişleri Bakanlığı ailesinin birer ferdisiniz. Hepimizin tek bir gayesi var, o da aziz milletimizin huzuru ve güvenliğidir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE!”

Türkiye'nin 100. yılı hakkında konuşan Yerlikaya, "Türk polisi demek, herhangi bir ülkenin polisi demek değildir. Temsil ettiğiniz değer ve mana, şanla, şerefle inşa ettiğimiz bir tarihle var olmuştur. Dahili ve harici bedhahların emelleri hiçbir zaman son bulmadı. Çok geriye gitmemize gerek yok. 8 yıl önce 'hendek kazarak' huzurumuza, güvenliğimize ve kardeşliğimize kasteden bölücü terör örgütü de 15 Temmuz gecesi alçak bir teşebbüsle milletimize ateş açan, bomba atan FETÖ ihanet şebekesi de amaçlarına ulaşamadı. Milletimizin kardeşliği, beraberliği ve kahraman güvenlik güçlerimizin dirayeti hamdolsun, bütün teşebbüsleri akamete uğrattı." ifadeleri ile her türlü güçlüğün de aşıldığını ifade etti.

SONRAKİ HABER