İçişleri Bakanı Yerlikaya bir haftada 430 binden fazla sürücüye işlem yaptıklarını açıkladı

Gün içerisinde ülke genelinde trafiğin sorunsuz bir şekilde devam etmesi adına ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yollarda kurallara uygun davranmayan araç ve sürücülere yasa gereğince ceza işlemi uygulanıyor.

Bakan Yerlikaya 430 binden fazla sürücüye işlem yaptıklarını açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sabahın erken saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Bakan Yerlikaya paylaşımında geçtiğimiz günlerde yollarda emniyet ve jandarma ekipleri tarafından denetlenen araç sayısı ve haklarında işlem yapılan sürücü sayısını paylaştı.

Bakan Ali Yerlikaya 29 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında 2 Milyon 411 bin 916 araç denetlendiğini, çeşitli suçlardan dolayı toplam 432 bin 299 araç ve sürücüye işlem yapıldığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya bir haftada 430 binden fazla sürücüye işlem yaptıklarını açıkladı

İçişleri Bakanı Yerlikaya bir haftada 430 binden fazla sürücüye işlem yaptıklarını açıkladı - Resim : 2

AŞIRI HIZ VE EMNİYET KEMERİ UYARISI

Dünyada ve ülkemizde ölümlü trafik kazalarının büyük bir bölümü sürücünün aşırı hız yapmasından ve emniyet kemeresi takılmamasından dolayı meydana geliyor. Paylaşımda bu konuya da değinen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında ilk sırada yer alan 'Aşırı Hız' ile etkin bir mücadele yürütülmektedir. Emniyet kemeri kullanımı; trafik kazası kaynaklı can kayıplarını %45, ağır yaralanmaları ise %60 oranında azaltmaktadır" şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya sözlerini trafik kurallarına uymanın insanların kendisinin ve sevdiklerinin hayatını korumak için büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek sonlandırdı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER