İçişleri Bakanı Yerlikaya bayram tatilinin ilk 3 gününde kaç kişinin vefat ettiğini açıkladı

9 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatili dolayısıyla binlerce vatandaş yollara akmıştı. Şehirler arası yolcuğun zirve yoğunluğunun yaşandığı bu günlerde üzücü haberlerde de bir artış yaşandı.

Kurban Bayramı tatili trafik kazası bilançosu ağırlaşıyor

İçişleri Bakanlığı dahil olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluşu Kurban Bayramı öncesinde yola çıkacak vatandaşlara araçlarını dikkatli sürmeleri ve trafik kurallarına uymaları doğrultusunda çağrılarda bulunmuştu. Yapılan çağrılara rağmen ilk 3 günde çok sayıda kaza ve can kaybı açıklaması geldi.

GÜNLÜK VE GENEL BİLANÇO PAYLAŞILDI

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bakan Yerlikaya bayram tatilinin 3. gününün ve toplam genel ilk 3 günün kaza bilançosunu paylaştı. Yapılan açıklamaya göre Pazartesi günü yollarda 824 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 6 kişi hayatını kaybederken 1327 kişide yaralandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya bayram tatilinin ilk 3 gününde kaç kişinin vefat ettiğini açıkladı

VEFAT SAYISI ARTIYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaşımına göre Bayram tatilinin ilk 3 gününde 22 kişi hayatını kaybetti, 4043 kişi yaralandı. Paylaşımında uyarı yapmayı ihmal etmeyen Bakan Yerlikaya "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım." şeklinde konuştu.

9 günlük bayram tatili 23 Haziran'a kadar devam edecek. Bu süre tamamlanana kadar yollarda ve gerekli noktalarda emniyet birimleri yoğun bir şekilde denetimlerini sürdürecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER