İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı! 42 bin 875 düzensiz göçmeni sınır dışı ettik

Ülkemizdeki düzensiz göçmen konusu tartışma konusu olmaya devam ederken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan önemli bir açıklama geldi. Bakan Yerlikaya, belirli bir süre içinde sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı! 42 bin 875 düzensiz göçmeni sınır dışı ettik

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçle mücadele edildiğini bildirerek yapılan çalışmalara dair bilgiler verdi. Emniyet birimlerinin suç ve suçlularla mücadelesine ilişkin bir değerlendirmede bulunan İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Suçlularla mücadeleyle ilgili daha sonra yapacaklarımızı duyduktan sonra çok şaşıracağız. Varsa bir suçlu onu yakalayacağız, adalete teslim edeceğiz. Başka çaresi yok" dedi.

Bakan Yerlikaya, düzensiz göçle ilgili çalışmalarında devam ettiğini bildirerek sayısal verileri paylaştı. 22 Eylül tarihine kadar yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler veren Bakan Yerlikaya'dan 'Mobil Göç Noktası' açıklaması da geldi.

"42 BİN 875 DÜZENSİZ GÖÇMENİ SINIR DIŞI ETTİK”

Göreve geldikleri günden 22 Eylül 2023 tarihine kadar 97 bin 363 düzensiz göçmeni yakaladıklarını söyleyen İçişleri Bakanı Yerlikaya, "22 Eylül'e kadar 42 bin 875 düzensiz göçmeni sınır dışı ettik. Vizesi biten, ikamet izni biten 105 bin 488 yabancı uçağa bindi ülkeden ayrıldı. Daha önceden 89 bindi rakam. Sınırlarda Milli Savunma Bakanlığımız 70 bin 796 engelleme yaptı, kayıtlı engelleme bunlar" bilgisine yer verdi. Mobil Göç Noktası uygulamasının 1 Aralık 2023 tarihinde tüm Türkiye'de başlayacağını söyleyen Bakan Yerlikaya, göçmenlerin en çok hangi ülkelerden geldiğini de açıkladı.

1 EKİM'DE BURSA, ADANA, İZMİR VE ANKARA'DA BAŞLIYOR

Düzensiz göçmenlerin ağırlıklı olarak Afganistan, Pakistan, Özbekistan, İran'dan geldiğini söyleyen Bakan Yerlikaya, Mobil Göç Noktası uygulaması yaptıklarını, düzensiz göçle ilgili en ufak bir komplikasyon olmaması için pilot uygulamayı İstanbul'da başlattıklarını belirtti.

ekran-goruntusu-2023-09-27-230223.png

İstanbul'da başlayan uygulama hakkında ''9 hafta içerisinde bir tane komplikasyon olmadı. 1 Ekim'de Bursa, Adana, İzmir ve Ankara'da Mobil Göç Noktası uygulamasına başlıyoruz. 1 Kasım'da bu araç sayısını 153'e çıkarıyoruz ve 30 büyükşehirde aynı anda başlıyoruz, 1 Aralık'ta tüm Türkiye'de uygulama başlayacak" bilgisine yer verdi.

Mobil Göç Noktası uygulamasının önemine değinen Bakan Yerlikaya, "Futbol müsabakaları dahil olmak üzere her yerde kimlik kontrolü yapacağız. Ama bir turisti veya ikamet izni olan bir yabancıyı üzerinde kimlik veya pasaportu yok diye alıp geri gönderme merkezine götürmeyeceğiz." dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER