İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek için İstanbul’da gösterilerin meydanı olan Saraçhane Meydanı’nda bu akşam da gösteri yapıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı gösterinin ardından ise bazı göstericilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ailesine hakaret ettikleri iddia edildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu konuda bir açıklama yaparak edilen hakaretleri lanetlediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın merhum annesine de hakaret edildiğini kaydeden Bakan Yerlikaya güvenlik güçlerinin derhal harekete geçtiğini bildirdi. Hakaretleri edenlere yönelik işlem başlatıldığı kaydedildi.
İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPTI!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu açıklamayı yaptı:
“Saraçhane’de bu akşam gerçekleşen gösteri sonrası Sayın Cumhurbaşkanımıza, merhum annesine ve ailesine yapılan alçakça hakaretleri lanetliyorum.
Bu yapılanlar milli ve manevi değerlerimizle örtüşmeyen, aşağılık bir saldırıdır. Bu tür seviyesizliklere asla müsamaha gösterilmeyecektir.
Güvenlik güçlerimiz gerekli işlemleri derhal başlatmıştır.”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamış olduğu işlemlere dair ilerleyen saatlerde detaylı bilgilendirme yapılması bekleniyor. İlgili göstericilerin yakalanmaları için çalışma yapılırken bu kişilerin Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile adalet önüne çıkarılmaları bekleniyor.
Gösterilerde polisler ile göstericiler sık sık karşı karşıya gelmeye devam ederken gözaltına alınanlar hakkında da işlemler yapılıyor. Bu gözaltılara bu akşam yeni isimlerin katılması bekleniyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bu konuda ayrı bir açıklama yapacağı tahmin ediliyor.
Değerli HaberAnkara.com okurları,
HaberAnkara.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da HaberAnkara.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar HaberAnkara.com yorum alanında paylaşılamaz.
HaberAnkara.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, HaberAnkara.com bu sorumluluğu üstlenmez.
HaberAnkara.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.