İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şehit sayısının yükseldiğini açıkladı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki merkez yerleşkesine yapılan terör saldırısında şehit sayısının 5’e yükseldiği İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şehit sayısının yükseldiğini açıkladı

Ankara’da bugün TUSAŞ’a yapılan terör saldırısının ardından yaşanan süreç merak ediliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu konu hakkında zaman zaman bilgilendirmede bulunuyor. Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Bakan Ali Yerlikaya kötü haberi verip şehit sayısının 4’ten 5’e yükseldiğini söyledi.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki merkez yerleşkesinde terör saldırısı düzenlendi. Saldırının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda şehit sayısının 5'e yükseldiğini 2'si ağır 22 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Hastane çıkışında kısa bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu şekilde konuştu:

“Hastanemizde yatan 7 hastamız var ve onları ziyarete geldik. Burada 1’i ağır olmak üzere 7 yaralımız var. Onlardan 4’ünü ziyaret ettik. 2’si bizim polis özel harekattan arkadaşlarımız. 4’ünün durumu gayet iyi. Hekimleri gayet iyi bakıyorlar.

Tekrar rakamları paylaşmak istiyorum. Maalesef şehit sayımız 5 oldu. Toplam yaralı sayımız ise 22’dir. 7 yaralımız bu hastanede yatıyor. 1 hastamız taburcu oldu ve 2’si de taburcu olmak üzere. Dolayısıyla 6 hastanede toplam 19 yaralımızın tedavisi devam ediyor. 2 ağır yaralımız var. Her birine geçmiş olsun diyerek dua ediyoruz. Rabbim onları ailelerine ve teşkilatımıza bağışlasın diyoruz.”

DELİLLER PKK’YI İŞARET EDİYOR

Saldırıyı hangi terör örgütü tarafından gerçekleştirdiği konusunda da açıklama yapan Bakan Ali Yerlikaya, “TUSAŞ’ın önünde 1’i kadın 1’i erkek olmak üzere 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Kimlik tespiti ve parmak izi çalışması devam ediyor. Bu çalışmalar sonucunda hangi terör örgütünün bu saldırıyı yaptığını kamuoyuna açıklayacağız. Milli Savunma Bakanımızın açıklamalarını da işittik. Bu saldırının oluşu ve oradaki görüntüler nedeniyle bu eylemi PKK’nın yaptığı şeklinde değerlendirmemiz var. Ancak kimlik tespitlerinin ve diğer delillerin netleşmesi ile bunları paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Terörü lanetleyen Bakan Ali Yerlikaya, “Alçak, hain terör örgütünü lanetliyoruz. Terörün bir insanlık suçu olduğunu her zaman söylüyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye ideali ile Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde terörün nefesini kesmek için kararlı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER