İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gündüz programları hakkında rahatsız olduğunu söyledi

Türkiye'nin gündemine oturan olayları tüm çıplaklığı ile ortaya koyan gündüz programları kimi zaman büyük tartışmalara neden oluyor. Mahremiyet ve etik değerler konusunda kafalarda soru işareti oluşturan yayınlar ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya gündüz programları için değer sapması dedi

Ülkemizde bir döneme damga vuran evlendirme programı, söz konusu yayınlarda insanların hoş olmayan davranışlar sergilemesi ve benzeri nedenlerden dolayı sıkça eleştirilmişti. Bu yayınlar ile ilgili devlet kurumları yasak kararı almış ve evlendirme programları yayından kaldırılmıştı.

AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAYLAR YAYINLANIYOR

Gündüz kuşağı olarak bilinen zaman diliminde yayınlanan bu programlar sonrasında ise oluşan boşluk asayiş olayları temalı yayınlar ile doldurulmuştu. İnsanların kanını donduran aile içi cinayet vakaları ve çarpık ilişkilerin tüm çıplaklığı ile yayınlanması vatandaşlar arasında büyük bir tepkiye neden oluşturmaya devam ediyor.

"ETİK DEĞERLERDEN SAPMALAR VAR"

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da benzer bir açıklama geldi. Gündüz programlarından hoşlanmadığını açık bir şekilde dile getiren Bakan Yerlikaya "Bu yayınlarda etik değerlerden sapmalar var" dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya duyduğu rahatsızlığı "Bazı şeylerin herkesin ortasında konuşmamızın ne anlamı var yani. Bunun Basın-yayın özgürlüğüyle ne alakası var. Suçu aydınlatmak İçişleri Bakanlığı’nın işi. Adaletin tecelli etmesi Adalet Bakanlığı’nın işi. Bizim adımıza kararları mahkemelerimiz veriyor. TV’lerdeki o tür yayınları ben kabul etmiyorum, onlar, değer sapması" ifadelerini kullandı.

GELİŞMELER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Bu rahatsızlığın devletin en üst makamları tarafından dile getirmesi bir düzenleme olup olmayacağı sorusunu akıllara getirdi. Bu konu hakkında ilerleyen günlerde bir çalışma geleceği düşünülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER