İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göçük faciası ile ilgili devam eden çalışmalar hakkında konuştu

Dün Erzincan'da bir madende yaşanan göçük olayı ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Göçük altında kalan işçiler olduğu haberinin ülke genelinde yayılmasının ardından yetkili isimler hızlı bir şekilde olay yerine giderek incelemelere katılmaya başladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göçük faciası ile ilgili devam eden çalışmalar hakkında konuştu

Erzincan'ın İliç ilçesinde bir altın madeninin olduğu bölgede toprak kayması meydana gelmiş, yaşanan olay kısa sürede ülkenin en önemli gündem maddesi olmuştu.

Olayın ilk duyulduğu andan itibaren başta çevre illerden gelen AFAD'da bağlı birimler ve şehir genelinden gelen ekipler hızlı bir şekilde bölgede kurtarma çalışmalarına başlamıştı. İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan işçiler olduğu ifade edilmiş fakat bu sayının kaç olduğuna dair farklı açıklamalar gelmişti. Daha sonraki saatlerde resmi makamlar tarafından enkaz altında 9 kişinin kaldığı ifade edildi.

BAKAN YERLİKAYA DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Konu ile ilgili olay yerine giden isimlerden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Olay yerinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Yerlikaya “ İlk belirlemelerimize göre maalesef 9 işçimiz kayan toprak kütlesinin altında kaldı ve işçilerimizi arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Olayın ilk dakikalarından itibaren bölgeye Erzincan, Erzurum, Sivas, Tunceli İl AFAD Müdürleri, Sivas, Erzurum, Rize ve Diyarbakır Birlik Müdürleri görevlendirildi. Şu an itibarıyla bölgede AFAD, JAK, TSK, EGM, Madenciler ve Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan 339’u arama-kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel görev yapıyor” diyerek bölgede devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göçük faciası ile ilgili devam eden çalışmalar hakkında konuştu

Göçük altında kalan kişileri tespit etmek için tüm imkanların seferber edildiğini ifade eden Bakan Ali Yerlikaya “Göçük altındaki kişileri saptayabilmek amacıyla, mobil takip sistemleri ve yer radarı gibi ekipmanlar kuruldu; sahada dekontaminasyon ve mobil koordinasyon tırı görevlendirildi. Madencilerimize, Erzincan’ımıza ve Milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

AÇIKLAMALAR YAPILMASI BEKLENİYOR

Vatandaşların endişeli bir şekilde bölgeden iyi haberler gelmesini bekliyor. Konu ile ilgili devlet makamlarından önümüzdeki saatlerde daha detaylı açıklamalar yapılması ön görülüyor.

SONRAKİ HABER