İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı! Cumhuriyet tarihinin operasyon rekoru kırıldı!

Türkiye'nin içinde faaliyet gösteren olduğu kadar yurt dışı bağlantılı suç örgütlerine de operasyon düzenleniyor. Söz konusu operasyonlarda şaşırtıcı düzeyde yasaklı maddeler ele geçiriliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı! Cumhuriyet tarihinin operasyon rekoru kırıldı!

Yasaklı madde operasyonları konusunda net bir ortaya koyan güvenlik güçleri tespit edilen tüm suçlulara anında müdahale ediyor. Şehir fark etmeksizin eş zamanlı operasyonlar düzenlenmesi ile suçlular yasaklı maddeler ile beraber yakalanıyor.

REKORU BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI

Bu kapsamda Kocaeli merkezli düzenlenen bir operasyon son dönemlerdeki en büyük ölçekli yasaklı madde yakalanışına sahne oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre düzenlenen operasyonda ele geçirilen yasaklı madde miktarı Türkiye’de bir defada yakalanan 3. en büyük miktar oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı! Cumhuriyet tarihinin operasyon rekoru kırıldı!

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurduğu paylaşımında "Kocaeli merkezli 3 ilde elebaşılığını Lübnan ve Venezuela uyruklu olan Danı Talal Awad Abushanap’ın yaptığı “Uluslararası Yasaklı Madde” Organize Suç Örgütüne yönelik düzenlenen “NARKOÇELİK-11” operasyonlarında toplamda 608 Kilo yasaklı madde ve 827.5 Kilo yasaklı madde yapımında kullanan kimyasal madde ele geçirildiğini duyurdu.

“İSTER ULUSAL, İSTER ULUSLARARASI”

Yapılan operasyonda 4'ü yabancı uyruklu toplam 13 kişinin yakalandığını belirten Bakan Ali Yerlikaya “İster ulusal, ister uluslararası olsun zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Organize suç örgütlerine karşı operasyonlarımız şafak sökerken de gün batarken de kararlılıkla devam edecek” dedi.

Eş zamanlı ve büyük kapsamlı operasyonların sürmesi tahmin ediliyor. Suçun kategorisi değişse bile emniyet güçlerinin tavrı değişmeden çalışmalar sürüyor.

SONRAKİ HABER