İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2023 yılında kaç suç örgütü çökertildiğini açıkladı!

Ülkemizde özellikle son dönemde yurt içi ve uluslararası faaliyet gösteren suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar uzun bir süre gündemde en çok konuşulan konulardan olmuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son açıklamada geçtiğimiz yıl kaç tane suç örgütü çökertildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2023 yılında kaç suç örgütü çökertildiğini açıkladı!

Ülkemizde emniyet birimleri tarafından son dönemlerde hem dünya basını hem de ülke basınında büyük ses getiren operasyonlar peş peşe gerçekleştirilmiş, yapılan operasyonlarda pek çok farklı suç örgütü kıskıvrak yakalanmıştı.

Büyük bir suç ağına sahip olan yasadışı örgütlerin uzun ve detaylı bir takip sürecinin ardından tespit edilen noktalara yapılan operasyonla çökertilmesi vatandaşlar arasında da büyük bir sevinç ile karşılanmıştı. Bu yapılan operasyonlar sayesinde emniyet güçlerine teşekkür eden ve daha huzurlu bir şekilde günlük hayatına devam eden insanlara İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan önemli bir açıklama daha geldi.

MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklama ile geçtiğimiz yıl kaç tane suç örgütü çökerttiklerini açıkladı. Yerlikaya “Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız ve sizlerin desteği ve duasıyla da bunu başaracağız. Tek tek adalete teslim edeceğiz” şeklinde konuşarak yapılan operasyonların bunlarla sınırlı kalmayacağını ve tek bir suçlu kalmayana kadar çalışmalarında kararlılık ile ilerleyeceklerini vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2023 yılında kaç suç örgütü çökertildiğini açıkladı!

TAM 420 SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

Rakamsal bilgileri de paylaşan Bakan Yerlikaya geçen yıl 420 tane suç örgütü çökertildiğini açıklayarak"420 Organize Suç Çetesi içerisinde; 6’sı uluslararası, 2’si ulusal, 13’ü bölgesel ve 121’i yerel olmak üzere 142’si Nitelikli Silahlı Organize Suç Çetesi; suç örgütleri işlediği suçlarla ilgili sınıflandırdığında, 420 Organize Suç Çetesinin; 270’i Organize Suç, 128’i Narkotik Suç ve 22’si ise Siber Suç çetesi çökertildi. Sınırlarımızın ötesindeki eşkıya ile mücadele ederken şehirlerimizin içindekileri görmezden gelmemiz asla söz konusu değildir ve olamaz. Dağdaki eşkıyanın inlerine girdiğimiz gibi şehir eşkıyalarının tepesine biniyoruz, bineceğiz diyerek suçluların nerede olurlarsa olsunlar kendilerinden asla kaçamayacaklarını ifade etti.

Yeni yılda da hızlı bir şekilde suç örgütlerine yönelik operasyonlarına devam eden emniyet güçlerinin yıl sonunda açıklanan rakamdan çok daha fazla üstüne çıkması tahmin ediliyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya başarılı olan her operasyonun ardından insanların net bir bilgi almasını sağlamak için açıklamalarda bulunuyor.

SONRAKİ HABER