İç Anadolu için zirai don uyarısı: Hafta sonuna kadar sürecek

Rusya’dan gelen soğuk hava dalgası dün sabah itibarıyla ülkemize giriş yaptı. Sabah saatlerinden itibaren ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düştü. Durum bu şekilde olunca uzmanlardan da uyarılar gecikmedi.

İç Anadolu için zirai don uyarısı: Hafta sonuna kadar sürecek

Aktarılan son habere göre İç Anadolu için zirai don uyarısı yapıldı. Hafta sonuna kadar devam edecek olan zirai don uyarısına ilişkin zirai faaliyetlerle uğraşanların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Öte yandan İstanbul’da sağanak yağışın devam edeceği ifade edilirken, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da da kar yağışı görülebileceği belirtildi.

"HAFTA SONUNDA ZİRAİ DON TEHLİKESİ"

Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, “Hafta sonunda zirai don tehlikemiz var. İç Anadolu Bölgesi'nde, İç Ege'de ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde zirai don tehlikesi var. Zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne bağlı Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, önümüzdeki günlerde yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

SU BASKINLARINA KARŞI AMAN DİKKAT

Macit, cuma günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağış beklediklerini belirterek, “Su baskınına karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını bekliyoruz. Cuma günü özellikle öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde, Doğu Anadolu’nun yükseklerinde yer yer kar yağışları göreceğiz” ifadesini kullandı.

KAR YAĞIŞI GÖRÜLEBİLİR

Hafta sonu yağışların devam edeceğini aktaran Macit, “Cumartesi ve pazar, Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağışlar devam ediyor. Bu yağışlar özellikle yine belirtelim Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde, Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak” şeklinde konuştu.

İÇ ANADOLU’YA ZİRAİ DON TEHLİKESİ

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşeceğini söyleyen Macit, “Önümüzdeki hafta ortasına kadar da mevsim normallerinin 4 ila 12 derece altında seyretmesini bekliyoruz. Bununla beraber hafta sonunda zirai don tehlikemiz var. İç Anadolu Bölgesi'nde, İç Ege'de ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde zirai don tehlikesi var. Zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da sağanak yağışların devam edeceği belirtildi. Öte yandan dün 5,9 şiddetindeki depremle sarsılan Malatya’da da yağışın beklenmediği ancak hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşebileceği aktarıldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER