İBB 15 Bin TL burs başvurusu nereden, nasıl yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine burs verileceği açıklandı. İBB burs başvurusu yapmak isteyen üniversite öğrencileri işlemlerini nasıl gerçekleştirecekler?

İBB 15 Bin TL burs başvurusu nereden, nasıl yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine bu yıl da burs desteği vereceği açıklandı. Üniversite öğrencilerinin büyük bir heyecanla bekledikleri burs duyurusunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu. Başkan Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklama ile burs başvurularının başladığını söyledi. İBB burs başvurusunu kimler yapabilecek, koşulları neler?

15 BİN TL DESTEK VERİLECEK!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıllardır her yıl üniversite öğrencilerine burs veriyor. Bu kapsamda önce başvurular alınıyor ve ardından şartları sağlayan üniversite öğrencilerine ödemeleri yapılıyor. İBB’nin bu yıl burs miktarını 15 Bin TL olarak belirlediği duyuruldu. Ödemeler 3 taksit halinde gerçekleştirilecek. İstanbul’da üniversite eğitimi gören veya ailesi ve yakını İstanbul’da yaşayan toplamda 100 bin öğrenci bu bursu alacak. 100 bin kişiye dağıtılacak bursların belirlenmesi için süreç resmen başladı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi burs başvurusu yapacak olan üniversite öğrencilerinden aranacak koşulları açıkladı. Buna göre burs imkanından İstanbul’da okuyan veya ailesi ya da yakını İstanbul’da ikamet eden üniversite öğrencilerine bu destek verilecek. Bu destekten ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabilecekler. Devlet üniversitesinde okuyan öğrenciler ile vakıf veya özel üniversitelerde yüzde 100 bursla okuyan üniversite öğrencileri başvuru yapabilecekler. Başarı notu kriterine uygun olan adayların başvuruları kabul edilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İBB burs başvurusunun nasıl yapılabileceği de merak konusu oldu. Buna göre başvurular 25 Eylül ile 18 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuru işlemleri İstanbul Senin uygulaması üzerinden yapılabileceği gibi ilgili internet sitesi üzerinden de gerçekleştirilebilecek. Bursların ne zaman ödeneceği ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca açıklanacak.

SONRAKİ HABER