IBAN’dan kira yollamak yasak mı, suç mu?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında uzun bir süredir devam eden kira problemi sonrasında pek çok kiracı kira ücretini neden göndereceğini araştırmaya başladı. IBAN’dan kira göndermek suç mu, yasal mı, cezası var mı?

IBAN’dan kira yollamak yasak mı, suç mu?

Konu ile ilgili Sözcü’nün aktarmış olduğu bir habere göre L.M. isimli kiracı kirasını düzenli olarak ev sahibinin hesabına yatırıyordu. Bu noktada ev sahibi kiracının kirayı eksik ödediğini iddia ederek soluğu yasal yollarda aldı.

EKSİK ÖDEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

İcra takibi başlatan ev sahibi kiracısının itirazlarını dinlemedi. Mahkemeye başvuran ev sahibi kiracının tahliye edilmesini talep etti. Mahkemede kiracısının 4 ay boyunca kirasını eksik ödediğini ifade eden ev sahibi kira bedelinin tam olarak hesabına yatırılması gerektiğini söyledi.

BANKA ÜCRET KESMİŞ

Kiracı her ay 450 TL tutarında kira bedelini hesaba tam olarak yatırdığını açıkladı. Ancak bankanın para gönderimi için 31,50 TL tutarında bir miktarı kestiğini belirtti. Kiracı bu masrafı ev sahibinin üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Mahkeme ise yaptığı açıklamasında bankanın kesilen ücretin bankadan kaynaklandığını belirtti. Kiracı başta elden ödeme yaparken, daha sonra banka sistemine geçmesi ile masraflara katlanması gerektiğini ifade ederek davayı reddetti.

IBAN'DAN KİRA GÖNDERMEK YASAL MI?

Yaşanan bu olay sonrasında benzer sorunları yaşamak istemeyen kiracılar kira ödemesinin nereden yapılması gerektiğini de araştırıyor.

Kirasını IBAN üzerinden ödeyen kiracılar banka masraflarını karşılamak zorunda. Ancak IBAN üzerinden kira ödemesi yapmak yasak ya da cezalı bir durum kapsamına girmiyor. Kiracılar IBAN üzerinden ödeme yaparken, açıklama kısmına kira ödemesi olduğunu belirtmek durumunda.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER