Herkes sarı görüyor ama Güneş'in gerçek rengi bambaşka çıktı! Duyunca çok şaşıracaksınız

Güneş ne renk diye sorsak hemen hemen herkes sarı cevabını verir. Yapılan resimlerde bile güneş her zaman sarı ile boyanırken aslında güneşin renginin farklı olduğu ortaya çıktı. Bakın güneş ne renk?

Herkes sarı görüyor ama Güneş'in gerçek rengi bambaşka çıktı! Duyunca çok şaşıracaksınız

İnsanlığın yaşam kaynağı olan güneş resimlerde her zaman sarı olarak yer alırken aslında güneşin renginin farklı olduğu ortaya çıktı. Dünyada yaşayan insanlar gök yüzüne baktıklarında güneşi sarı görselerde aslında güneşin sarı renge sahip olmadığı açıklandı. Bakın güneş aslında hangi renkmiş?

GÜNEŞ NE RENKTE, GÜNEŞİN GERÇEK RENGİ NE?

Gün geçmiyor ki bilim insanları yapmış oldukları açıklamalar ile şaşkınlık yaratmasın. Bu açıklamalardan biri de güneşin gerçek rengi hakkında yapıldı. "Güneş ne renktir" sorusuna hepimiz sarı renk yanıtını versekte aslında güneşin gerçek renginin sarı olmadığı açıklandı.

Güneşin insan gözünün görebildiği tüm renklerde ışık saçtığı ve bu nedenle renginin beyaz olduğu açıklandı. İnsan gözü tarafından algılanabilen tüm renkler güneş tarafından yayılmaktadır. Bu nedenle güneşe bakan bir insan güneşin rengini beyaz görür. Ancak beyaz rengin algılanabilmesi için dünya atmosferinin dışına çıkılması gerekmektedir. Dünya atmosferi nedeniyle dünyadan bakan bir insan güneşin rengini sarı olarak algılar ancak uzayda güneşin rengi beyazdır. Güneşin asıl rengi sadece atmosfer dışında görülebilmektedir.

SONRAKİ HABER