Haziran enflasyon oranları açıklandı! Bedelli askerlik fiyatları ne kadar oldu?

Türkiye sabah saatlerinde TÜİK tarafından yapılan açıklamalara odaklandı. Aylık enflasyon oranının açıklanması ve bu rakamın 6 aylık dönemi kapsıyor oluşu maaş zammı ve yeni fiyat güncellemelerini beraberinde getirdi.

Haziran enflasyon oranları açıklandı! Bedelli askerlik fiyatları ne kadar oldu?

Yapılan anlaşma nedeniyle yılın ilk ve ikinci yarıları için memur ve emekli maaşlarında zam yapılıyor. Zam yapılırken 6 aylık enflasyon oranının baz alınıyor oluşu Haziran ayı için yapılan açıklamanın önemini daha da artırdı.

Maaş zamlarına ek olarak bir çok fiyatlandırmada da 6 aylık enflasyon oranı baz alınıyor. Bu fiyatlandırmalar arasında bedelli askerlik ücreti de bulunuyor.

BEDELLİ ASKERLİK FİYATLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Ülkemizde 2018 yılından beri uygulanan sistemde askerliğini 6 ay yerinde 1 ay olarak yapmak isteyen vatandaşlar belli bir miktarda ücret ödüyor. Bu ücret her 6 ayda bir enflasyon oranına göre güncelleniyor.

2024 yılının ilk 6 aylık kısmı için 182.609 TL olarak uygulanıyordu. Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından bedelli askerlik yapmak isteyenlerin yılın geri kalanında 217 bin 851 TL olarak uygulanması bekleniyor.

Bu açıklanan tahmini verilerin ardından Milli Savunma Bakanlığının kesin olarak resmi miktarı paylaşması bekleniyor. Tahmin edilen miktar ile açıklanacak resmi rakam arasında büyük bir fark olması beklenmiyor.

NELER OLACAĞI MERAK EDİLİYOR

Bedelli fiyatlarının 200 bin TL'nin üstüne çıkmasının ardından taleplerde bir azalma ya da artma meydana gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Bu konu hakkında ilerleyen dönemlerde farklı bir politika uygulanıp uygulanmayacağı belirsizliğini koruyor.

SONRAKİ HABER