Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek açıkladı! Zorunlu afet sigortası geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı içerisinde bakanlık tarafından zorunlu afet sigortası getirilmesi düşünülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek açıkladı! Zorunlu afet sigortası geliyor

6 Şubat depremleri ardından yaşanan büyük felaket ve yıkım hala acısını taze tutarken, afetler için çeşitli önlemler ve yeni projeler sunulmaya devam ediyor.

ZORUNLU AFET SİGORTASI GELİYOR

Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten zorunlu afet sigortası duyurusu geldi.

Bakan Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın ödül töreninde deprem hariç bütçe açığını kontrol altına aldıklarını belirterek, düşük enflasyon öngörülebilirliğinin arttığını ve enflasyonun düşmesi ile Türkiye'nin büyüme potansiyelinin daha da arttığını ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek açıkladı! Zorunlu afet sigortası geliyor

Deprem nedeniyle ülke ekonomisinde büyük bir açık meydana geldiğini fakat daha sonraki dönemlerde bu açığı kapatma adına önemli adımlar attıklarını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olası yeni depremlere karşı vatandaşların mağdur olmamaları adına almayı planladıkları kararı açıkladı. Bakan Şimşek'in açıklamasına göre yıl sonunda zorunlu afet sigortası adı altında yeni bir sigorta yürürlüğe girecek.

KAPSAMI ÇOK DAHA GENİŞ OLACAK

Kararın alınmasında deprem sigortasının beklentilerin çok altında olması ve afet sigortasının pek çok kötü senaryo karşısında fayda sağlayacak olmasının etken olduğunu ifade eden Bakan Şimşek yapılacak değişiklik ile ilgili tarih verdi. Bir değişiklik olmaması halinde zorunlu deprem sigortasına oranla çok daha geniş kapsama sahip olacak zorunlu afet sigortası yılın 2. yarısında gündeme gelecek.

SONRAKİ HABER