Havaların ani ısınmasıyla farklı canlı türleri görüldü

Havaların bir anda ısınması sonucu daha önce görülmeyen bazı hayvanlar ortaya çıktı. Bazı püf noktalara dikkat ederek önlemler alabilirsiniz.

Havaların ani ısınmasıyla farklı canlı türleri görüldü

Yaz dönemine hızlı bir geçiş yapılmasının sonucunda sıcak havalar beraberinde farklı canlı türlerini de getirdi. Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Mevsimler ve iklimlerin değiştiğini söyleyen Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, “Hava sıcaklıkları bir anda değişti ve yaz dönemine çok hızlı bir geçiş yapmış olduk. 10-15 derece birden yükselebilen ve 37-38 derecelere gelen bir sıcaklık artışı oldu" dedi.

Ergül, "Daha önce kırsalda yaşayan veya örnek veriyorum şehir merkezlerinde görülmeyen ama normalde bizim habitatımızın içinde olan canlılar da ister istemez şehir merkezlerinde veya vatandaşların kırsala gittiği yerlerde su kenarı gibi olan yerlerde vatandaşlarımız değişik türlerle de karşılaşabildiler. Bu da hava sıcaklıklarının aşırı artmasıyla birlikte bu canlıların da aktif hale gelmesini tetiklemiş oldu. Tabii bunlar da gerek sarıkız dediğimiz böcek olsun veya diğer örümcek türleri olsun birçoğu gece serinde aktif olan ve avlanan canlılar” diye konuştu.

Havaların ani ısınmasıyla farklı canlı türleri görüldü

"KAPI VE PENCERE GİRİŞLERİNE SİNEKLİK TAKILMALI"

Doğru ilaçlama konusuna da değinen Ergül, "Haşerelere karşı özellikle sarıkız olsun, yılan ve akrep gibi bu canlılara da uygun ilacı ya da çevreden uzaklaşması için olan ilaçlar var. Bunu da nasıl temin edebiliriz dersek de bu işin uzmanlarıyla ilgili, ki ilaçlama şirketleri olsun, sağlık kuruluşları olsun ya da onun haricinde hekim arkadaşlarımızdan da yardım alarak, ki bunların hepsi çevre ve halk sağlığı ile ilgili de ilaçlardır. Burada doğru ilacı doğru zamanda ve doğru şekilde uygulamak çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Kapı ve pencere girişlerine sineklik takılmasını öneren Akgün Ergül, tedbir alarak bu durumun önüne geçilebileceğini belirtti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER