Havalar ne zaman ısınacak? Meteoroloji açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaklaşık1 haftadır ülkemizde etkili olan soğuk hava sonrasında havaların ne zaman ısınacağını söyledi. Rusya’dan gelen soğuk hava dalgası pek çok ilimizde etkili olmuş, çoğu ilin yüksek kesimlerine kar yağmaya başlamıştı.

Havalar ne zaman ısınacak? Meteoroloji açıkladı

Meteoroloji’nin aktardığı haberin detaylarına göre ülke genelinde hava sıcaklıkları ortalama olarak 1-3 derece arasında artış gösterecek.

METEOROLOJİ'DEN SICAKLIK AÇIKLAMASI

Bazı bölgelerde kar ve sağanak yağışın olabileceğini aktaran Meteoroloji, yağışların özellikle Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde etkili olabileceğini şu şekilde belirtti:

“Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Trabzon hariç) ile Amasya'nın kuzey, Tokat'ın doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Hakkâri çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor”

HAVALAR ISINIYOR MU?

Aktarılan son verilerin detaylarına göre hava sıcaklıkları ülke genelinde artış göstermeye başladı. Rusya’dan gelen soğuk hava dalgası ile mevsim normallerinin altına düşen sıcaklıklar bu hafta itibarıyla mevsim normalleri seviyesine çıkmış olacak.

Başkentte ise bu hafta sıcaklıklar 18 dereceye kadar çıkacak. Ancak gece saatlerinde sıcaklıkların 3 – 4 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bu sebeple vatandaşların gece saatlerinde dikkatli olmaları öneriliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER