Hatay depreminin ardından Naci Görür'den kritik açıklama geldi!

Dün gece saatlerinde meydana gelen Hatay depremi vatandaşları endişelendirirken konu ile ilgili deprem uzmanı Naci Görür, açıklama yaptı.

Hatay depreminin ardından Naci Görür'den kritik açıklama geldi!

AFAD tarafından dün gece saatlerinde yapılan son açıklama ile birlikte sabah 5:32 civarında deprem meydana geldiği öğrenildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda deprem hakkında detaylara yer verilirken, uzmanlar tarafından da açıklamalar gelmeye başladı. Deprem uzmanları, depremin önümüzdeki süreç herhangi bir endişeye yol açıp açmayacağı hakkında bilgilendirmeler de yapıldı.

HATAY'DA DEPREM MEYDANA GELDİ!

Sabaha karşı AFAD tarafından yapılan açıklamalarda meydana gelen deprem ile ilgili "Büyüklük:4.8 (Mw) Yer:Kırıkhan (Hatay) Tarih:2023-11-09 Saat:05:32:14 TSİ Enlem:36.622 N Boylam:36.371 E Derinlik:8.28 km" şeklinde bilgilendirme yapıldı.

Depremin çevre illerden de hissedilmesinin ardından vatandaşlar tarafından deprem konusunda endişenin doğru olup olmadığı hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Konu ile ilgili uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı.

DEPREM UZMANINDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Yaşanan deprem hakkında merak edilenlerin ve endişelerin artmasının ardından Prof. Dr. Naci Görür, "Arkadaşlar, Taşoluk-Kırıkhan/Hatay’da 4,9 deprem oldu(Hart.). Bu deprem daha öce kırılmış olan Amanos Fay Zonu içerisinde, kırılmayan bir kesimin işi, yani artçı deprem. Telaşa gerek yok, sevgiyle." şeklinde açıklama yaptı.

screenshot-35.png

Yapılan bu açıklama ile birlikte vatandaşların endişeye kapılacağı herhangi bir durumun olmadığından bahsedildi.

SONRAKİ HABER