Halkbank’tan emeklilere özel mutlu emekli kredisi verilecek! Aylık taksiti belli oldu

Emeklilere güzel haber kamu bankasından geldi! Aktarılan son habere göre Halkbank, emeklilere mutlu emekli kredisi verecek. Kredinin hem özellikleri hem de aylık taksit tutarı belli oldu. İşte Halkbank emeklilere özel kredinin detayları..

Halkbank’tan emeklilere özel mutlu emekli kredisi verilecek! Aylık taksiti belli oldu

Halkbank, duyuruyu resmi web sitesi üzerinden yaptı. Aktarılan son habere göre Halkbank, maaşını bankadan alan ya da almayı taahhüt eden emeklilere uygun faizle kredi vereceğini açıkladı. Banka duyurusunda mutlu emekli kredisine ilişkin, “Maaşını Bankamızdan alan veya maaşını Bankamıza aktarmayı taahhüt eden emekli müşterilerimizin tüm nakit ihtiyaçları için cazip faiz oranları ve uygun geri ödeme seçenekleriyle sunduğumuz bireysel kredi ürünümüzdür” açıklamasını yaptı.

ÖDEME KOŞULLARI AÇIKLANDI

Yapılan açıklamanın devamında kredi tutarının ve ödeme koşullarının da ayrıca açıklandığı ifade edildi. Kredi ödemelerinin aylık eşit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli ya da 3 ayda bir eşit taksitli yapılacağı ifade edildi.

AYLIK ÖDEME TABLOSU DA BELLİ OLDU

Kredi çekecekler için mutlu emekli kredisinde aylık maliyet tablosu da paylaşıldı. Buna göre 50 bin TL kredi çeken bir emekli 36 ay vadede yüzde 3,89 faiz oranı ile kredisini geri ödeyecek. Aylık taksit tutarının 3.043,88 TL olacağı taksit ödemesine ek olarak sadece 287,5 TL tahsis ücretinin alınacağı açıklandı. Yıllık toplam maliyetinin ise yüzde 81,6937 oranında olacağı görüldü.

Halkbank’tan emeklilere özel mutlu emekli kredisi verilecek! Aylık taksiti belli oldu

Halkbank yaptığı açıklamasında kredi miktarları için şu detayları aktarmayı da ihmal etmedi:

“Kredi tutarı; 50.000 TL'ye kadar azami vade 36 ay, 50.001 TL - 100.000 TL arası azami vade 24 ay, 100.001 TL üzeri tutarlar için azami vade 12 ay olarak uygulanmaktadır.

Yıllık toplam maliyet oranı; faiz, tahsis ücreti ve vergileri kapsamakta olup örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır”

Belirtilen krediden yararlanmak isteyen emeklilerin en yakın şubeden ya da Halkbank çağrı merkezi üzerinden bilgi alabilecekleri ifade edildi.

SONRAKİ HABER