Halil Umut Meler kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Ankaragücü - Rizespor maçında yaşanan yumruk olayı ile gündeme gelen hakem Halil Umut Meler hakkında merak edilenler artmaya başladı.

Halil Umut Meler kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının sona ermesinin ardından MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, sahaya indi. Sinirlerine hakim olamayan Koca'nın ise bir anda maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attığı görüldü. Bu olay dünya gündemine bir anda otururken, yetkili merciiler tarafından konu ile ilgili açıklamalar gelmeye başlandı.

Yumruğun ardından yere yatan Meler'in yerde de darbeler aldığı görülürken, hastaneye kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı. Bunun ardından Meler tarafından merak edilenler artmaya başladı.

HALİL UMUT MELER KİMDİR?

Türk futbol hakemi olan Halil Umut Meler 1986 yılında dünyaya gelmiştir. Meler, 2017 senesinden bu ya FIFA kokartı takmaktadır.

18 Eylül 2015'te 2-0 biten İstanbul Başakşehir-Akhisar Belediyespor maçıyla ilk Süper Lig maçını yönetmiş oldu.

29 Haziran 2017'de Meler, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Vojvodina-MFK Ružomberok maçıyla birlikte ilk Avrupa maçını yönetti. 2-1 biten maçta Meler, 4 kez sarı kartına başvurdu.

Ayrıca Meler, 2018'de 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali, 2. Lig Playoff finali ve 2019'da TFF Süper Kupa maçlarında düdük çaldığı bilinmektedir.

SONRAKİ HABER