Hakkari'de Bölücü terör örgütüne ait silah ve mühimmat ele geçirildi!

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, Şemdinli kırsalında bölücü terör örgütüne ait sığınakların olduğu bilgisini aldı.

Hakkari'de Bölücü terör örgütüne ait silah ve mühimmat ele geçirildi!

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, Şemdinli kırsalında bölücü terör örgütüne ait sığınakların olduğu bilgisini aldı. Bu bilgi üzerine Hakkari'de Şehit Jandarma Onbaşı Özgün Özdemir operasyonu düzenlendi. Operasyon sonucunda ele geçirilen çok sayıda silah ve mühimmat, güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi sonucu ele geçirildi.

ELE GEÇİRİLENLER

Ele geçirilen malzemeler arasında 1 doçka ağır makineli tüfek ve mühimmatı, muhtelif yaşam malzemeleri, 81 milimetre havan mühimmat başlığı ve mühimmatı, bixi makineli tüfek ve çok sayıda mühimmatı, kanas keskin nişancı tüfeği ve mühimmatı, kalaşnikof tüfeği ve mühimmatı, RPG-7 anti personel mühimmatı, RPG-7 anti tank mühimmatı, OGE-7 mühimmatı, taarruz tipi el bombası ve savunma tipi el bombası gibi örgüte ait silahlar ve mühimmatlar bulunuyor.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölgedeki terör etkisiz hale gelinceye kadar mücadelesini sürdüreceği vurgulandı. Terörle mücadelede kararlılıkla hareket edildiği belirtildi.

screenshot-41.png

Bu operasyon, terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerinin etkin mücadelesini ve bölgenin güvenliğinin sağlanmasına yönelik atılan önemli bir adımı temsil ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER