Hakim ve savcıların güz kararnamesi açıklandı! Çok sayıda görev değişikliği yaşandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Hakim ve savcıların güz kararnamesinin açıklandığı ifade edildi.

Hakim ve savcıların güz kararnamesi açıklandı! Çok sayıda görev değişikliği yaşandı

Bugün Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yapılan son açıklama ile birlikte güz kararnamesinin açıklandığı ifade edildi. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre pek çok hakim ve savcının görev yerinin değiştiği açıklandı.

HSK AÇIKLAMADA BULUNDU!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hakimler ve Savcılar Kurulu resmi internet adresi üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, hâkim ve Cumhuriyet savcılarının talepleri değerlendirilerek 21.12.2023 tarihi itibarıyla karara bağlanmış olup, kararnameler ilan edilmiştir.

Kararname ile atananlardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyen meslektaşlarımızın, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla tebligat yapılmasını beklemeksizin, taleplerini en geç 26/12/2023 Salı günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Hâkim Savcı Atanma Talep Formu” başlığı altında yer alan açıklama kısmını doldurmak suretiyle göndermeleri gerekmektedir.

Kararname ile ataması yapılmayan meslektaşlarımızın, yeniden inceleme hakları bulunmamaktadır."

ADALET BAKANLIĞI AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Yayımlanan güz kararnamesine ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ülkemiz ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyor, hakim ve Cumhuriyet savcılarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum." şeklinde yaptığı açıklamalar ile yeni görev yerleri için başarılar dilediğini açıkladı.

SONRAKİ HABER