Hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıkların yerini yağışlı havalar mı alacak?

Temmuz ayında Türkiye en sıcak günlerini yaşamaya devam ediyor. Peki ama bu hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklık değerleri düşecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne söylüyor?

Hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıkların yerini yağışlı havalar mı alacak?

Hava durumu hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugünden itibaren hava sıcaklığının kimi yerlerde düşeceğini ifade etti. Bunun ile birlikte Ege ve Marmara kıyılarında sıcaklık değerlerinin 35 derecenin üzerinde olacağını açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu Bölgesi'nde ise hava sıcaklığını sabah saatlerinde 18 ila 20 derece arasında olacağını da paylaştı.

Temmuz ayında tüm Türkiye en sıcak günlerini yaşamaya devam ederken özellikle çarşamba ve perşembe günü sıcaklık değerleri 40 dereceyi aşmıştı.

hava1.jpg

Bunun ile birlikte sıcaktan bunalan vatandaşlar ise sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinde olup olmayacağını merak ederken bu konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden açıklama gecikmedi.

Sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinde seyredeceğini özellikle hafta sonu İç Anadolu Bölgesi'nde de sıcaklık değerlerinin normal seviyeyi bulacağını ifade etti. Fakat Ege Bölgesi'nde sıcaklık değerleri hissedilebilir şekilde artacak.

Marmara Bölgesi'nde de hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ağustos ayının gelmesine az bir süre kala birçok vatandaş temmuz ayındaki sıcaklıkların etkili olup olmayacağını araştırıyor.

SONRAKİ HABER