Hafta sonu hangi sınav yapılacak? 6 Ekim'de hangi sınav var?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yaptığı açıklamasında yıl boyunca olacak sınavları gün gün duyurmaya devam ediyor. 6 Ekim ne sınavı var, bugün hangi sınav yapılacak?

Hafta sonu hangi sınav yapılacak? 6 Ekim'de hangi sınav var?

Aktarılan son habere göre ÖSYM’nin sınav takviminde 6 Ekim tarihinde Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı düzenlenecek. Ankara’da yapılacak olan sınava 4 binden fazla adayın katılacağı öğrenildi.

ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre 6 Ekim tarihinde Sayıştay Eleme sınavı düzenlenecek. Sınav için toplamda 10 bina ve 160 salon kullanılacak.

Açıklamada ifadelerine yer verilen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, toplam 10 bina ve 160 salonda uygulanacak sınava 4 bin 970 adayın başvurduğunu belirtti.

UYGUN GÖRÜLEN ADAYLARA 30 DAKİKA EK SÜRE

Emniyet görevlisi dahil 573 personelin sınavda görev alacağını belirten Ersoy, şu bilgileri verdi:

"Adaylara Genel Yetenek Testi, Genel Kültür Testi ve Alan Bilgisi Testleri uygulanacak. Genel Yetenek Testi 35 sorudan, Genel Kültür Testi 10 sorudan, Alan Bilgisi Testleri 15’er sorudan oluşacak. Adaylara 140 dakika cevaplama süresi verilecek. Ek süre verilmesi uygun görülen adaylar 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler."

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin açıklamasına göre 6 Ekim tarihinde düzenlenecek olan sınavın saat 10.15’te başlayacağı belirtildi. Adaylar diğer sınavlarda olduğu gibi sınav merkezine en geç saat 10.00’a kadar giriş yapabilecek. Saat 10.00’dan sonra binalara giriş yapılmayacak. Sayıştay Denetçi yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı sonuçları 31 Ekim’de açıklanacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER