Hafızasını kaybeden kadın, amigurumi bebek örerek yaşama tutundu

Hafıza kaybı yaşayan kadın, hafızasını amigurumi bebek örerek güçlendiriyor. 58 yaşındaki kadın, örgü sayesinde hafızasının yavaş yavaş kendine gelmeye başladığını anlattı.

Hafızasını kaybeden kadın, amigurumi bebek örerek yaşama tutundu

Fethiye Geyik isimli kadın 10 yıl önce hafızasını kaybetti. 2 ay önce amigurumi kursuna başlayan Geyik, örgü örerek hafızasını güçlendiriyor.

Hafıza kaybı yaşayan üç çocuk annesi Fethiye Geyik, tedavinin yanı sıra katıldığı kurs sayesinde yaşama tutundu. 10 yıl önce baygınlık geçirdikten sonra hafızasını kaybeden 58 yaşındaki Geyik, çeşitli hastanelerde tedavi gördü. Tedavinin üçüncü ayında kısmen hafızasının yerine gelmesine rağmen birçok şeyi hatırlayamayan kadın, moral bulmak amacıyla zaman zaman çeşitli kurslara katıldı. Yaklaşık 2 ay önce de tavsiye üzerine amigurumi kursuna başladı. İplerle çocuk, asker ve aşçının yanı sıra bazı hayvan figürleri de ören Geyik, kursta geçirdiği zamanla kendini daha iyi hissettiğini söyledi.

Hafızasını kaybeden kadın, amigurumi bebek örerek yaşama tutundu

"BU SÜREÇTE HAFIZAM KENDİNE GELMEYE BAŞLADI"

Hafızasının tam olarak yerine gelmediğini anlatan Geyik, birlikte yaşadığı oğlunun desteği ile tedavisini sürdürdüğünü ifade etti. Geyik, tedavi sürecinde içine kapandığını, sosyal hayatının neredeyse olmadığını ifade ederek, arkadaşının ve doktorunun tavsiyesi üzerine kurslara katıldığını kaydetti. Geyik, "Amigurumi kursu bana iyi geldi. 'Burası tam bana göre' dedim. Sayı saymayı da bilmiyorum çünkü hafızam daha yeni yerine geliyor. İlmek atarken 1, 2, 3, 4 diye sayabiliyorum. Unuttuğum yerde, 'Hocam kaçta kaldım?' diye soruyorum. Hocam sağ olsun, bayağı kahrımı çekti. Bu süreçte de hafızam yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Geldikçe ben de daha iyi bildiklerimle ilerliyorum" diye konuştu.

Fethiye Geyik, kurs sayesinde rehabilite olduğunu vurgulayarak, "Doktorum da burayı tavsiye etti. Toprağı, çiçekleri, hayvanları çok seviyorum ama onlar benim için yorucu oldu. Biraz da çevreyi kirletiyorum ama bu kirletmiyor. Yaptığım ürünler de hoşuma gitmeye başlayınca daha iyi hissediyorum. Hocamdan da Allah razı olsun, memnunum" ifadelerini kullandı.

Kurs eğitmeni Özlem İz de Fethiye Geyik'in kursa ilk geldiğinde sayı sayarken zorlandığını söyledi. İz, örgü sayesinde Fethiye Geyik'in çok geliştiğini anlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER