Hac'da vefat eden Türk sayısı artıyor

Dünya'nın farklı noktalarından gelen yüzbinlerce Müslüman hac görevini yapmak için Suudi Arabistan'da bir araya geldi. Arabistan'ın kavurucu sıcağı çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Hac'da vefat eden Türk sayısı artıyor

Her sene kutsal topraklarda hac görevini yapmak için bir araya gelen Müslümanlar Mekke'de mahşeri bir kalabalık oluşturuyor. Türkiye'de de vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla dini görevlerini imkanları dahilinde gerçekleştirmek için Suudi Arabistan'a gidiyor.

HAYATINI KAYBEDEN TÜRK SAYISI GÜNCELLENDİ

Hacı adaylarının yaş ortalamasının çok yüksek oluşu ve bölgenin ikliminin ülkemizden çok farklı olması gibi etkenler üzücü haberler alınmasında önemli rol oynuyor. Konu ile ilgili edinilen bilgiye göre ülkemizden Suudi Arabistan'a hacı olmak için giden vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi.

Bu vefatların büyük bir bölümünü ise kalp damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıklar oluşturdu. Bu sene ülkemizden Suudi Arabistan'a giden hacı adaylarının yaş ortalaması ise 60 olarak ifade edildi.

UZMANLARDAN HAC UYARISI

Uzmanlar hac görevi için bölgeye gitmeye niyetlenen kişilere gerekli tüm tıbbi önlemleri almaları ve sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda çağrıda bulunmaya devam ediyor. Din adamları ise hac görevinin çok zorlu ve meşakkatli bir görev olduğunu, bu nedenle imkanı olanların genç yaşta gitmesinin çok daha önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Hacı adayları geçtiğimiz günlerde dini vecibeleri yerine getirerek Hacı olmuştu. Hacı olan Müslümanlar ise göz yaşlarıyla birbirlerini tebrik etmişti. Ülkemizden de 80 binden fazla vatandaşın görevlerini tamamlamalarının ardından önümüzdeki günlerde Türkiye'ye dönmeleri bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER