Güneri Cıvaoğlu kimdir, öldü mü, neden, kaç yaşındaydı, hastalığı neydi? Hayatı ve biyografisi

Türkiye'nin en ünlü gazetecileri ve meslek duayenleri arasında gösterilen Güneri Cıvaoğlu son dakika hayatını kaybetti. Neden öldü sorusu araştırılırken yaşı ve kariyeri de merak konusu oldu.

Güneri Cıvaoğlu kimdir, öldü mü, neden, kaç yaşındaydı, hastalığı neydi? Hayatı ve biyografisi

Türkiye'nin en ünlü gazetecileri ve haber programcılarından biri olarak tanınan Güneri Cıvaoğlu restoranda yemek yerken yaşadığı kazayla gündeme gelmiş, dengesini kaybederek düştüğü esnada başını çarpması nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. 21 Temmuz 2024 tarihinde yaşanan kazanın ardından yoğun bakıma alınan gazetecinin beyin kanaması geçirdiği açıklanmıştı. Kazanın ardından hastaneden taburcu olan ünlü gazetecinin bugün hayatını kaybettiği duyuruldu.

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR, KARİYERİ, HAYATI VE BİYOGRAFİSİ!

Güneri Cıvaoğlu, 30 Temmuz 1939’da Ankara’da doğmuş, Türk basınının en saygın isimlerinden biri olarak tanınmıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Cıvaoğlu, gazetecilik kariyerine 1960’lı yıllarda Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak başlamıştır.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (TRT) kuruluş aşamasında sabah haberlerini hazırlayan ekibin başında yer almıştır.Strasbourg Üniversitesi’nde bir süre ekonomi eğitimi aldıktan sonra, Tercüman Gazetesi’nde genel yayın yönetmenliği yapmıştır. Aynı dönemde Güneş Gazetesi’ni ortağı olarak kurmuş ve uzun yıllar genel yayın yönetmenliğini yürütmüştür. 1986-1996 yılları arasında Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmış, Show TV’de ise yönetici olarak görev almıştır.

1996 senesinden bu yana Milliyet Gazetesi'nde başyazar olarak görev almakta olup burada köşe yazarlığı yapmıştır. Türkiye'de bir döneme damga vuran Şeffaf Oda gibi yapımlara imza atan Güneri Cıvaoğlu bir dönem Kanal D ana haber bültenini de sunmuştur. İstanbul Barosuna kayıtlı avukat olan Cıvaoğlu, kariyerine bazı üniversitelerde gazetecilik dersi vererek eğitmenliği de eklemiştir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER