Gümüşhane depreminin ardından Naci Görür'den kritik açıklama!

Bugün gece saatlerinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki Gümüşhane depreminin ardından uzman isim Naci Görür, önemli açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane depreminin ardından Naci Görür'den kritik açıklama!

AFAD tarafından bugün akşam saatlerinde yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Gümüşhane'de deprem meydana geldiği açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamaların ardından depremin meydana geldiği konum ve büyüklüğe ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.

AKŞAM SAATLERİNDE DEPREM MEYDANA GELMİŞTİ!

Sosyal medya ve resmi internet adresi üzerinden paylaşımda bulunan AFAD konuya dair şu ifadelere yer verdi;

Büyüklük:4.1 (Mw)
Yer:Kelkit (Gümüşhane)
Tarih:2023-12-18
Saat:23:23:13 TSİ
Enlem:39.92667 N
Boylam:39.32611 E
Derinlik:15.68 km

4,1 büyüklüğündeki depremin ardından Gümüşhane Valiliği de yine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yapılan incelemeler sonucunda depremin ardından herhangi bir şekilde hasarın meydana gelmediği ifade edildi. Konuya ilişkin son olarak ise Prof. Dr. Naci Görür konuştu.

NACİ GÖRÜR AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Gümüşhane'de meydana gelen depreme ilişkin konuşan Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi;

"Arkadaşlarım Gümüşhane’de olan depremleri merak ediyorlar. Biri dün gece öbürü bu akşam oldu.

Dün olanı Yeşilyurt-Kelkit’te (4,3), bu akşamki ise Cemalli-Kelkit’te oldu (4,0). Her iki deprem de Kuzey Anadolu Fayından Yeşilyurt- Olur arasında uzanan Dumanlı Fay Zonu içerisinde.

Depremler küçük ama Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir, sevgiyle."

Yaptığı bu açıklama ile de Erzincan - Bingöl arasında yer alan Yedisu Fayına dikkat çekti.

SONRAKİ HABER