GSB son dakika duyurdu! KYK burs başvuru sonuçları açıklandı!

Her yıl on binlerce adayın başvuru yaptığı KYK burs başvuruları Ekim ayı içerisinde e-Devlet üzerinden alındı. Gözler sonuç açıklamasına çevrilirken beklenen açıklama son dakika geldi.

GSB son dakika duyurdu! KYK burs başvuru sonuçları açıklandı!

Üniversite eğitimi alan milyonlarca genç, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs için başvurularını tamamladı. KYK burs sonuçları için bekleyiş sürerken ekim ayında alınan başvuruların sonuçlarını bekleyen öğrencilerin gözü açıklanacak sonuçlara çevrildi.

Yeni KYK burs ücretleri duyuruldu. KYK burs ücretlerine zam gelmesinin ardından KYK burs başvuru sonuçları da son dakika olarak açıklandı.

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Her yıl binlerce adayın başvuru yaptığı KYK burs başvuruları için bu yıl 12 - 19 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvurular alındı. KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan (GSB) yapılacak olan açıklamaya çevrildi. Başvuruların tamamlanması ve Kasım ayı içerisinde ilk 11 günlük sürecin sona ermesi ile birlikte KYK burs sonuçları sorgulanmaya başladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçları e-Devlet ekranı üzerinden sorgulanabilecek.

ekran-goruntusu-2023-11-13-101638.png

Öğrenciler başvuru sonuçlarını https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-burs-ogrenim-kredisi-basvuru-sonucu-sorgulama ekranı üzerinden öğrenebilecek.

f-y7ls3wiaa7-pg.jpg

KYK burs ücretlerine zam geldi. 2024 yılında KYK burs ücreti lisans öğrencileri için 2 bin TL, Yüksek Lisans öğrencileri için 4 bin ve Doktora öğrencileri için 6 bin liraya yükseltildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER