GSB KYK yurt başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak?

YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile beraber adaylar, KYK başvurularının ne zaman ve nasıl alınacağını sorgulamaya başladı. KYK başvurularına ilişkin detaylar sorgulanırken GSB'den açıklama bekleniyor.

GSB KYK yurt başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak?

Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı. YKS sonuçlarının açıklanması ile beraber üniversiteye yerleşen adaylar da yurt araştırmalarına başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) ait Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına başvuru yapmak isteyen öğrenciler ise ''GSB KYK yurt başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. KYK yurt başvuruları için GSB'den gelecek açıklama beklenirken detaylar da araştırma konusu oldu.

KYK yurt başvuru tarihleri araştırılmaya başlandı. Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih ettiği üniversitelerden birisine yerleşen adaylar KYK yurtları ile ilgili ayrıntıları merak ediyor. Bu çerçevede ''2024 KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı?'' sorusuna da yanıt aranıyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Her yıl Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen tarihlerde başvurular alınıyor. Gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrilirken milyonlarca üniversiteli KYK yurt ve burs imkanlarından faydalanmak için gelecek açıklamayı bekliyor.

Geçtiğimiz yıl KYK yurt başvuruları 29 Ağustos 2023 tarihinde başlarken KYK yurt başvurularının bu yıl ne zaman başlayacağı ise henüz açıklanmadı. KYK yurtlarına başvurular e-Devlet aracılığıyla yapılırken başvuruların ağustos ayında alınmaya başlaması ve sonuçların eylül ayında da açıklanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER