Green Card başvurusu ne zaman, nasıl başvuru yapılıyor, kimlere verilir?

Green Cart (Yeşil Kart) başvuruları Amerika Birleşik Devleti'nin yıllık Diversity Visa (DV) Programı çerçevesinde belirlenir. Yılın belirli dönemlerinde başvuruları yapılan Green Cart son günlerde en çok aranan konular arasına girdi.

Green Card başvurusu ne zaman, nasıl başvuru yapılıyor, kimlere verilir?

Türkçe karşılığı yeşil kart olan Green Card çekiliş sistemiyle vatandaşlara veriliyor. Çekilişle hak kazanan kişiler Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamaya hak kazanıyor. Hak kazanan kişiler eşleri ve çocuklarıyla ABD'de yaşamaya hak kazanabiliyor. Eylül ayının gelmesi ile birlikte Green Card başvuruları yine gündeme geldi.

3533183-9abc6a1b1dac583d834bcfa23a0fe5a3-640x640.jpg

GREEN CARD BAŞVURULARI NE ZAMAN?

DV Lottery resmi internet sitesi dvprogram.state.gov üzerinden doldurulacak olan Green Card başvuru formu ile müracaatlar tamamlanacak. Başvurularda istenilen fotoğraf verilen ölçülerle birebir uyumlu olmalı. Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarasını iyi saklamak gerekiyor. Green Card başvuruları her yıl Ekim/Kasım aylarında yapılıyor. Başvuru tarihleri henüz açıklanmadı.

GREEN CARD'A NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Mayıs ayı başlarında, katılımcılar DV başvuru durumlarını kontrol edebilir ve https://dvprogram.state.gov/ESC/ adresinden vatandaşlar TC kimlik numarası ve kimlik bilgileri ile Başvuru Durumu Kontrolü’ ne tıklayarak seçilip seçilmediklerini görebilirler. Katılımcıların Başvuru Durumu Kontrolü aracılığıyla bilgilerine erişebilmeleri için onay numaraları olmalıdır.

screenshot-1.png

KİMLER GREEN CARD'A BAŞVURU YAPABİLİR

Green Card'a başvuru yapmak isteyen vatandaşların bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Öncelikle Green Card almak isteyen kişi mutlaka 18 yaşından büyük olmalıdır. Kişinin en az lise mezunu olması gerek. Lise mezunu olmayan kişiler en az 5 yıl içinde uzmanlık ve ya eğitim gerektiren bir alanda da mutlaka 2 yıl aralıksız çalışan kişiler Green Card alabilirler.

screenshot-2.png

Green Card almak için İngilizce bilme şartı da aranmaz. İnternet üzerinden başvuru yapan ve başvuruları kabul edilen kişiler Green Card alabilirler. Bunun yanı sıra evli olan kişiler de Green Card'a aynı anda başvurabilirler. Çünkü bu şekilde evli çiftlerin de Green Card alma şansı artacaktır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER