Göç İdaresi Başkanı açıkladı! Türkiye'de kaç tane yabancı var?

Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros mecliste yaptığı açıklamayada Türkiye'de resmi olarak kaç tane yabancının yaşadığı açıkladı. Peki, 85 milyonluk Türkiye'nin ne kadarı yabancı?

Göç İdaresi Başkanı açıkladı! Türkiye'de kaç tane yabancı var?

1 Ekim'de meclisin açıklaması ile birlikte gündem hareketli ve yoğun geçiyor. Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros mecliste yaptığı konuşmada Türkiye'de son resmi yabancı rakamlarını açıkladı. Yaptığı açıklmanın ardından sayı kayıtlara geçti.

4 MİLYON 741 BİN 115 BİN YABANCI BULUNUYOR

Göç İdaresinin yaptığı açıklamaya göre 85 milyon nüfusa sahip Türkiye'de yasal kalıcı olan 4 milyon 741 bin 115 yabancı bulunuyor. Bu yabancıların yaklaşık yüzde 70'inin geçici koruma kapsamındaki Suriyeler oluşturmaktadır. Yani ortalama 3 milyon 279 bin 152 Suriyeli geçici koruma altındadır.

screenshot-15.jpg

SAVAŞTAN KAÇIP GELDİLER

İlk olarak 2011 yılında Suriye'de iç savaşın başlaması sonucu Türkiye'ye savaştan kaçan ilk mülteciler giriş yaptı. 252 kişilik ilk mülteci kafilesi ülkemize 29 Nisan 2011'de Hatay, Reyhanlı'da yer alan Cilvegözü sınır kapısından giriş yapmıştı. Daha sonra ardı arkası kesilmeyen mülteci akını sonrasında günümüzde bu sayı 4 milyonu aştı.

1 MİLYON 174 BİN YABANCININ ÇALIŞMA İZNİ VAR

Yapılan açıklamada Suriye'deki iç savaştan kaçıp gelenlerin yanı sıra eğitim, turizm, çalışma ve yatırım için gelen yabancıların sayıları da açıklandı. Bu amaçlarla gelen yabancı sayıları ise 1 milyon 174 bin 13 olarak açıklandı. Bu amaçla gelen yabancıların yasal çalışma izni de bulunuyor.

screenshot-14.jpg

AĞUSTOS AYINDAN İTİBAREN 32 MİLYON YABANCI ÜLKEYE GİRİŞ YAPTI

Ülkemizde uluslararası koruma kapsamında 287 bin 950 yabancı bulunmaktadır. 2023 yılı Ağustos ayı itibariyle 32 milyon 525 bin 92 yabancı ülkemize yasal olarak giriş yapmıştır.

haberankara.com

SONRAKİ HABER