Gezeravcı yine Dünya'ya gelemedi! Dragon'un dönüşü ertelendi

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü yeniden ertelendi. Gezervacı ve içerisinde bulunduğu ekibin, hava durumunun hala uygun olmaması nedeniyle dönüşünün ertelendiği bildirildi.

Gezeravcı yine Dünya'ya gelemedi! Dragon'un dönüşü ertelendi

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içerisinde bulunduğu ekibin Dünya'ya dönüşü ikinci kez ertelendi. Dünya'da hava şartlarının uygun olmaması dönüşün ertelenmesine neden oldu.

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Alper Gezeravcı'nın da içerisinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya'ya dönüşünün ertelendiğini duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının ertelendiğini belirtildi.

FLORİDA'DA ELVERİŞSİZ HAVA ŞARTLARI DÖNÜŞÜ ERTELEDİ

SpaceX tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin Florida eyaletinde devam eden elverişsiz hava şartları nedeniyle ekibin dönüşünün ertelendiği açıklandı.

Dragon uzay aracının, salı günü Uzay İstasyonu'ndan ayrılma işlemine hava koşulları nedeniyle ara verildiğinin ifade edildiği paylaşımda, uzay aracı ve Ax-3 mürettebatının sağlıklı durumda olduğu ve ekiplerin bir sonraki kenetlenme fırsatı için hava koşullarını izlemeye devam edecekleri bildirildi.

Uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü kötü hava koşulları nedeniyle ikinci kez ertelenirken, SpaceX tarafından Dragon uzay aracının ve Ax-3 mürettebatının Dünya'ya dönüş tarihiyle ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER