Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir sözü kimin, ne demek?

Kayseri’deki olaylar sonrası sosyal medyada birçok kişi tarafından paylaşılan “Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir” sözünün ne anlama geldiği ve kime ait olduğu merak edildi.

Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir sözü kimin, ne demek?

Türkiye’nin önemli gündem konularından biri olan “sığınmacılar” meselesi tartışılmaya devam ediyor. Zaman zaman ülkemizde sığınmacılarla ilgili çıkan olaylar sonrası Mustafa Kemal Atatürk’e ait olduğu düşünülen, gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir sözü sosyal medyada sıkça paylaşılıyor.

Geçtiğimiz gün Kayseri’de ve Suriye sınırında yaşanan olaylar sonrası birçok sosyal medya kullanıcısı, X ve Instagram hesapları üzerinden “Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir” şeklindeki bir sözü yeniden paylaşmaya başladı. Bunun üzerine internet üzerinde de bu sözün kaynağı ve ne anlama geldiği merak edildi. Kullanıcılar internet üzerinde Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir sözü kimin? Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir ne demek? şeklinde aramalar yaparak bu sorulara yanıt bulmaya çalışıyor.

GEREĞİNDEN FAZLA MERHAMET VATANA İHANETTİR SÖZÜ KİMİN?

Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir sözü kimin, ne demek?

Sosyal medyada sıkça paylaşılan ve tam hali “Vatan savunmasında gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir” sözü ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla birçok yerde karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar ise internet üzerinde bu sözün gerçekten kime ait olduğunu, Atatürk’ün söyleyip söylemediğini merak etti.

Birçok yerde gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir sözünün Mustafa Kemal Atatürk’e ait olduğu söylenilse de yazılı kaynaklarda böyle bir bilginin geçmediği de bazı mecralarda belirtiliyor. Dolayısıyla bu sözün kim tarafından söylenildiği belli değil ve anonim olduğu düşünülüyor.

GEREĞİNDEN FAZLA MERHAMET VATANA İHANETTİR NE DEMEK?

Yukarıda da belirtildiği üzere tam hali olduğu düşünülen vatan savunmasında gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir sözü, savaş zamanlarında düşmana fazla acımak, fazla hoşgörülü davranmak yarardan çok zarar getireceği için bir noktada vatan için verilen mücadeleyi sekteye uğratacaktır anlamına gelir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER