Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak kimdir, nereli, kaç yaşında?

1981 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1982'de Topçu Okulu'ndan mezun olan Metin Gürak 1985'te Kara Havacılık Okulunu bitirerek pilot olmuştur.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak kimdir, nereli, kaç yaşında?

Yüksek Askeri Şura toplantısı kararlarının açıklanmasının ardından 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Genelkurmay Başkanlığına, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atanırken milyonlarca kişi Genelkurmay Başkanlığına, 2. Ordu Komutanı olarak atanan Orgeneral Metin Gürak hakkında detayları araştırmaya başladı. Peki Metin Gürak kimdir, kaç yaşında?

METİN GÜRAK KİMDİR?

1981 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1982'de Topçu Okulu'ndan mezun olan Metin Gürak 1985'te Kara Havacılık Okulunu bitirerek pilot olmuştur. Ayrıca 1990'da Kara Harp Akademisi, 1996'da Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirmiştir.

Metin Gürak çeşitli karargah ve birliklerde görev yürüttükten sonra 2006'da tuğgeneralliğe, 2010'da tümgeneralliğe, 2015'te korgenaralliğe terfi etmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevini 2017 Ağustos ayından bu yana yürüten Metin Gürak bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Genelkurmay Başkanlığına atanmıştır.

METİN GÜRAK EVLİ Mİ?

Metin Gürak Zerrin Gürak ile evlidir. Evli ve iki çocuk sahibi olan Gürak aynı zamanda bir de torun sahibidir. Bunun yanı sıra Metin Gürak İngilizce ve Arapça dilini etkili şekilde konuşmaktadır.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARIYLA ATANDI!

Bugün gerçekleşen atamaların ardından yapılan açıklamada ise , "Bir üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, devletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılacak olan general, amiral ve albaylara hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinin aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederiz." ifadeleri kullanıldı.

SONRAKİ HABER