Genel Sağlık Sigortası Kanununda uygulanan gecikme cezası yüzde 3 oldu!

12 Mart tarihinde yürürlüğe giren Resmi Gazete kararına göre Genel Sağlık Sigortası Kanununda uygulanan gecikme faizinde değişiklik yapıldığı belirtildi.

Genel Sağlık Sigortası Kanununda uygulanan gecikme cezası yüzde 3 oldu!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yürürlüğe giren kararlara göre Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda uygulanan gecikme faizinde değişikliğe gidildiği belirtildi. Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar şu şekilde verildi;

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 89 uncu Maddesinin İkinci Fıkrasına Göre Uygulanan Gecikme Cezası Oranının Yeniden Belirlenmesine İlişkin Karar

Genel Sağlık Sigortası Kanununda uygulanan gecikme cezası yüzde 3 oldu!

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 89 uncu maddesinin ikinci fıkrasına göre uygulanan gecikme cezası oranının yeniden belirlenmesine ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, mezkur Kanunun 89 uncu maddesinin ikinci fıkrası gereğince karar verilmiştir.

Genel Sağlık Sigortası Kanununda uygulanan gecikme cezası yüzde 3 oldu! - Resim : 2

Kararın Eki Karar;

MADDE 1 - 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 89 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan gecikme cezası oranı %3 (kanuni oran) olarak uygulanır.

MADDE 2 - Bu karar yayımını takip eden ay başında yürürlüğe girer

MADDE 3 -Bu karar hükümlerini Cumhurbaşkanı Yürütür.

Alınan kararda belirtildiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yürütülen bu kararın 1 Nisan tarihi itibariyle yürürlüğe gireceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER