Genç besici kurbanlık hayvanlarına keman çalıyor

Kırıkkale'de besicilik yapan genç, kurbanlık hayvanlarına keman çalıyor. Genç hem hem kendini geliştiriyor hem huzur buluyor.

Genç besici kurbanlık hayvanlarına keman çalıyor

Kırıkkale Bahşılı'da besicilik mesleğiyle uğraşan Hamit Keleş, kurbanlık hayvanlarına keman çalıyor. Genç besici, hayvanları çok sevdiğini ve onların kendisine huzur verdiğini belirtti.

Bahşılı ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki Hamit Keleş, müziğe olan tutkusunu babasının mesleği olan besicilikle birleştirerek devam ettiriyor. Her gün mandırada bakımını yaptığı hayvanlarına keman çalan Keleş, bu sayede hem kendisini geliştiriyor hem de huzur buluyor.

Genç besici, kemanın kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu anlatarak, "Keman çalarken huzur buluyorum. Kemanı herkes çalamaz; müzik kulağı olmayan insan keman çalamaz" diyerek kemanın kendisi için ne kadar özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Hayvanlara olan sevgisini müzikle harmanlayan Keleş, bu yıl 80 tane kurbanlık hayvana sahip olduğunu, hayvanlarla ilgilenirken de müziği hobi olarak yaptığını ifade etti.

Genç besici kurbanlık hayvanlarına keman çalıyor

"HAYVANLAR HUZUR VERİYOR"

Keleş, "Esas mesleğim hayvancılık. Ancak müzik yönünden de kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Kafam rahat, hayvanlar huzur veriyor" şeklinde konuştu. Keman çalmanın kendisi için farklı bir duygu olduğunu vurgulayan Keleş, Güzel Sanatlar Lisesi'nde Elmas Akçay'ın öğrencisi olduğunu ve onun sayesinde keman çalmaya başladığını söyledi.

Genç besici kurbanlık hayvanlarına keman çalıyor - Resim : 2

Hayvanları çok sevdiğini ve onlarla vakit geçirmenin kendisine büyük huzur verdiğini belirten Keleş'in hayvanlara keman çaldığını görenler ise genç besiciyi takdir ediyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER