Gelir İdaresi Başkanı olarak atanan Bekir Bayrakdar kimdir?

Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete'de 7 Ekim tarihi ile yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki üst düzey yöneticiliklere yeni isimler atandı. Bunlar arasında Gelir İdaresi Başkanı olarak atanan Bekir Bayrakdar'ın kimliği merak edildi.

Gelir İdaresi Başkanı olarak atanan Bekir Bayrakdar kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazete aracılığıyla alınan pek çok yeni karar duyurulmaya devam ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Üst Kademe Kamu Yöneticiliklerine yeni isimler getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı üst düzey kademe kamu yöneticiliklerinde yaşanan isim değişikleri gündem olurken Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) atanan Bekir Bayrakdar'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Pek çok vatandaş yeni atamanın ardından ''Bekir Bayrakdar kimdir, kaç yaşında, nereli? Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar kariyeri nedir?'' gibi çeşitli sorulara yanıt aranmaya başladı.

BEKİR BAYRAKDAR KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kamu kurumlarına yeni atamalar yapıldığı öğrenildi. Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar'ın hayatı merak edilirken Bekir Bayrakdar, 1971 yılında Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bağlı Ereğli beldesinde doğmuştur.

İlk ve orta öğretimini Ereğli İlköğretim okulunda, lise öğrenimini ise İzmit Endüstri Meslek Lisesinde tamamlayan Bayrakdar, 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur.

gelir-idaresi-baskani-olarak-atanan-bekir-bayrakdar-kimdir.jpg

1996 yılında Hesap Uzman Yardımcılığına, 2001 yılında Hesap Uzmanlığına atanan Bayrakdar, 28 Kasım 2005 - 29 Şubat 2008 tarihleri arasında Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Bekir Bayrakdar, 3 Mart 2008 tarihinden itibaren İstanbul Defterdarı olarak görev yapmış, 8 Ocak 2014 tarihinde ise Muhasebat Genel Müdürlüğü'ne getirilmiştir.

8 Ocak 2015 tarihi itibariyle İstanbul Vergi Dairesi Başkanı olarak görev yapan Bayrakdar, 7 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Gelir İdaresi Başkanı olarak atanmıştır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER