Gece yarısı korkutan deprem! Akıllara 6 şubat geldi

Geçen yıl yaşanan ve yıkımı ile dünya tarihine geçen Kahramanmaraşlı depremler 11 ilimizi derinden etkilemişti. Bu şehirler arasında en büyük zararı gören yerlerden olan Hatay bir kez daha deprem haberi ile gündeme geldi.

Gece yarısı korkutan deprem! Akıllara 6 şubat geldi

Bir gün içinde iki defa 7 büyüklüğünde deprem yaşayan Kahramanmaraş merkezli depremler geniş bir coğrafyada etkisini göstermişti. Özellikle güneydoğu ve Akdeniz bölgesinin sınır komşusu olan Suriye'de ülkemizdeki gibi binlerce insanını o dönem depremden dolayı kaybetmişti.

Bölgeden gelen son haber gece saatlerinde bir kez daha büyük bir korku yaşanmasına neden oldu. Bu kez Suriye'den gelen deprem haberi Hatay ve bazı illerde hissedildi.

Gece yarısı korkutan deprem! Akıllara 6 şubat geldi

HATAY VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAYINLADI

Konu ile ilgili AFAD kaynakları Suriye'nin Hama kentinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. Gece yarısı yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar büyük bir panik yaşadı.

Olayının şokunun yaşandığı esnada sıcağı sıcağına bir açıklama yapan Hatay Valiliği "112 Acil Çağrı Merkezi'ne herhangi bir ihbar gelmemiştir. Tedbir ve keşif amaçlı depremden etkilenen Yayladağı ilçe merkezine AFAD Arama Kurtarma ekibi yönlendirilmiştir" dedi.

Üzerinden bir kaç saat geçen deprem ile ilgili Türkiye kanadından her hangi bir can kaybı haberi gelmedi. Konu ile ilgili ilerleyen süreçte yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER