Gazze'deki savaşta yaralanan 2 Filistinli tedaviye alındıkları Ankara'da hayatlarını kaybetti

İsrail'in tüm dünyanın gözleri önünde Gazze halkına yönelik insanlık dışı saldırılarında yaralanan ve ülkemize getirilen Filistinlilerden ikisi kurtarılamayarak Ankara'da hayatını kaybetti.

Gazze'deki savaşta yaralanan 2 Filistinli tedaviye alındıkları Ankara'da hayatlarını kaybetti

7 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlayan çatışmalarda tüm dünyanın gözü önünde uluslararası hiçbir kuralı tanımadan ve sivil hassasiyeti olmadan Gazze halkına saldıran İsrail, çatışmaların şiddetini arttırmaya devam ediyor. Türkiye ise tüm gücü ile Filistin halkının yanında yer almaya devam ederken, çatışmalarda yaralanan Filistinlileri tedavi edilmeleri için ülkemize getiriyor.

Diplomatik girişimler ile ülkemize tedavi edilmeleri için getirilen Filistin vatandaşlarından üzücü bir haber geldi. Edinilen bilgiye göre saldırılarda yaralanan ve Ankara'da tedavi gören 2 Filistinli kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Etlik ve Bilkent Şehir Hastanelerinde hayatını kaybeden Filistinlilerden 44 yaşındaki Fadıla Daher'in kanser hastası olduğu ve 26 yaşındaki Dına Akasha'nın yaralı olarak ülkemize getirildiği öğrenildi. Vefat eden 2 Filistinli Hacı Bayram-ı Veli camisinde kılınan cenaze namazlarının ardından Karşıyaka mezarlığına defnedildi.

Gazze'deki savaşta yaralanan 2 Filistinli tedaviye alındıkları Ankara'da hayatlarını kaybetti

FİLİSTİNLİ YARALILARA TÜRKİYE'DEN YARDIM ELİ

İsrail tarafından sağlık sistemlerinin durma noktasına getirildiği ve her geçen gün tedavi alamadığı için insanların hayatını kaybettiği Gazze'den ülkemize Türkiye yardım elini savaşın ilk başladığı andan itibaren uzatmış ve bölgeye yardım edebilmesi için hem tıbbi hem de personel anlamında desteklerini Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı olan Mısır'a göndermişti. Ülkemiz yaptığı yoğun diplomasi trafiği sonucunda ve Mısır ve İsrail ile yapılan ortak koordinasyon kapsamında 368 Filistinli tedavileri yapılmak üzere ülkemize getirmişti.

100 günü geride kalan savaşta on binlerce insan hayatını kaybederken yüzbinlerce insanda evlerini bırakmak ve göç etmek zorunda kaldı.

SONRAKİ HABER