Gazeteci Timur Soykan ve Murat Ağırel sabah saatlerinde gözaltına alındı

Gazeteci Timur Soykan ve Murat Ağırel'in gözaltına alındığı açıklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteciler için açıklama geldi.

Gazeteci Timur Soykan ve Murat Ağırel sabah saatlerinde gözaltına alındı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gazetecilerin evlerinde arama yapıldı. Dijital ekipmanlarına el konulan gazetecilerin tehdit ve şantaj suçlamasıyla gözaltına alındığı aktarıldı. Gazetecilerin evde yapılan arama sonrasında bilgisayarlarına el konularak Vatan Emniyet'e götürüldükleri belirtildi.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Konu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Malvarlığı değerlerini aklama suçları yönünden yürütülen soruşturmada, şüpheli sıfatıyla yer alan kişilerin Flaş Haber TV isimli televizyon kanalının devri ve satın alınması hususunda Murat Ağırel ve Timur Soykan'ın kendilerine tehdit ve şantajda bulundukları yönünde davacı ve şikayetçi olmaları üzerine ilgili kişiler hakkında isnat edilen eylemlerle alakalı olarak TCK'nın 106/1(Tehdit) ve 107/1(Şantaj) Suçları kapsamında Soruşturma başlatılmış, şüpheliler hakkında gözaltı, arama -el koyma işlemleri ile soruşturma devam etmektedir"

Gazeteci Timur Soykan ve Murat Ağırel sabah saatlerinde gözaltına alındı

MANSUR YAVAŞ'TAN TEPKİ GELDİ

Gözaltı kararının duyurulması sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, karara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Yavaş, Timur Soykan ve Murat Ağırel'in halkın haber alma hakkı için yazan, soran ve konuşan 2 gazeteci olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER