Gazeteci Osman Arolat kimdir, neden hayatını kaybetti?

Bugün gelen son dakika açıklaması ile birlikte Gazeteci Osman Arolat'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Arolat'ın ölümü hakkında merak edilenler ise araştırılmaya başlandı.

Gazeteci Osman Arolat kimdir, neden hayatını kaybetti?

Ekonomim gazetesinin başyazarı Gazeteci Osman Saffet Arolat bugün hayatını kaybetti. Gelen haberin ardından pek çok kişi tarafından Arolat'ın neden hayatını kaybettiği ve hayatı hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı.

GAZETECİ OSMAN AROLAT NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

Gelen ilk açıklamalara göre 22 Ekim Pazar gününden bu yana özel bir hastanede Arolat'ın tedavi gördüğü öğrenildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen ise kurtarılamadı. Durumunun iyice ağırlaşmasının ardından gece yarısı 04.30 civarında doktorlar tarafından tüm müdahaleler yapılsa da maalesef 80 yaşında hayatını kaybetti.

OSMAN SAFFET AROLAT KİMDİR?

Şair Ali Mümtaz Arolat'ın oğlu olan Osman Saffet Arolat, 1942 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamlamasının ardından yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nde gerçekleştirdi. Üniversite yıllarında ise sendika gazeteleri çıkarmaya başladı.

1962 senesine gelindiğinde Ankara’da Öncü gazetesinde gazeteciliğe amatör bir şekilde başlayan Arolat, yıllar içerisinde bu meslekte profesyonelleşti.

Uzun yıllar haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk işlerinde bulunan Arolat bir dönem yayımladığı yazılar nedeniyle tutuklandı. Son olarak ise Ekonomim gazetesinde başyazarlık yapmaktaydı.

SONRAKİ HABER